Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
A Föld napja
2009.04.15. szerda
Föld napja

Április 22.

Földünk, természeti környezetünk védelméről, őrzéséről szól ez a szép tavaszi nap 1990 óta már Magyarországon is.

Ez idő tájt általában gyönyörűséges az idő, még nincs hőség, de kellemesen meleg van, süt a nap, szaladnak a bárányfelhők a világoskék égen, alattuk a fák, a bokrok virágba borultan, szépségesen színesek, és a természet üdén és harsogóan zölden emlékeztet rá, hogy milyen sokat tud adni, milyen fontos nekünk.

Ebben a hangulatban nem kell hozzá nagy erőfeszítés, hogy nekiálljunk, és mi is tegyünk valamit a Földért, ezért a „kék-zöld” bolygóért, ahol élünk! Érdemes kinek-kinek kedve, lehetősége szerint kisebb vagy nagyobb volumenű programot szervezni a családban, a lakóközösségben, iskolában, óvodában. Legyen szó akár facsemete-ültetésről, szemétgyűjtésről, plakátkészítésről, sportrendezvényről, természetismereti vetélkedőről, versíró- vagy éppen rajzpályázatról, biciklis felvonulásról (idén április 19-én), arra bizton számíthatunk, hogy ezek a tevékenységek nemcsak hasznosak, de rendkívül kellemesek, szórakoztatóak, közösségkovácsolóak is.

Ahogyan más „nagy napok” kapcsán is mondani szokás, a Föld napját is jobb lenne az év 365 napján ünnepelni. Jó lenne, ha minden nappal egy kicsit környezettudatosabban tudnánk élni, ha újra és újra belegondolnánk, hogy a közös otthonunkról való gondoskodás mindannyiunk érdeke és felelőssége. Energiatakarékosság, szelektív hulladékgyűjtés, hulladékhasznosítás, hulladékmegelőzés - csak néhány a mindennapi lehetőségeink, feladataink közül...

Játék! Játék!

Melyik szavak illenek az üres helyekre? (Az előtte és a mögötte levő szavakkal értelmes szavakat alkotnak.)

jég …….... csokor
termő ……..… torna
fenyő ………. járó
tölgy ……… törzs
tenger ……….. kő
papír ……… telep

 

Ha úgy alakul, hogy nem tudtok kimenni a szabadba ünnepelni, mert éppen esik, mindig jó mulatság megoldani, és legalább olyan izgalmas kitalálni ehhez hasonló szójátékokat, keresztrejtvényeket, találós kérdéseket. Rajta!

Játszhattok Activity-t is. Legyetek kreatívak! A népszerű társasjátékot alakítsátok ezúttal úgy, hogy összeírtok sok-sok természetismerettel kapcsolatos szót, és aztán azokat le kell rajzolni, elmagyarázni vagy éppen elmutogatni egymásnak! Jó mulatságot!

Rendezvénynaptár
<2020. augusztus>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu