Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Bűnmegelőzési konferencia
2011.10.18. kedd
Rendőrség épülete

2011. október 13-án a Budapesti Rendőr- Főkapitányság az „Iskolai erőszak okainak feltárása” témában konferenciát rendezett.

Hans Seidel Alapítvány támogatásával megvalósult rendezvény a már bizonyítottan működő, jó gyakorlatokat és a témával kapcsolatos, gondolatébresztő előadásokat mutatott be. 

Bácskai Tünde r. százados köszöntötte a résztvevőket és megnyitotta a programot. A konferencia rendhagyó módon az Orlai Produkciós Iroda „Kisded játékok” című produkcióból összeállított jelenettel kezdődött.  Az érzelmekkel telített, drámai hangvételű színpadi bemutató ráhangolta a jelenlévőket a az erőszak témájának aktualitására, fontosságára. Az előadást követően Orlai Tibor producer és Németh Margit pszichológus beszélt azokról a tapasztalatokról, amelyek a darab iskolai, tornatermi bemutatóihoz kapcsolódnak. 2008-2011 között a Mérei Ferenc Pedagógiai Intézet iskolai agressziókezelési és megelőzési programja keretében a „Kisded játékok” produkciót több mint 3000 középiskolai diák tekintette meg és vett részt az azt követő beszélgetéseken, amelyeket a színészek és a közreműködő pszichológus szakember vezetett.

A délelőtt további előadásai során először Dr. Hegedűs Judit egyetemi adjunktus az iskolai agresszió jelenségkörét járta körbe. Ezt követően a Pest Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatának osztályvezetője, dr. Tóth Judit és munkatársa, Bálint Ede tájékoztatott a pártfogó felügyelet iskoláskorú fiataljaival végzett munkájáról. Gaszler István igazgató (Károlyi István Gyermekközpont Speciális Gyermekotthona) tartott előadást a „Gyermekotthonokban tapasztalt agresszió és annak kezelésé”-ről. Az előadás átérezhető közelségbe hozta a gyermekotthonokban nevelkedő fiatalok napi nehézségeit, érzelmi problémáit.

A délután programja a jó gyakorlatok bemutatására fókuszált. Kovács Nikoletta képviseletében bemutatkozott a Kalandok és Álmok Szabadidő-pedagógai és Animációs Szakmai Műhely. Színes prezentációval jelenítve meg a szociális kompetenciákat fejlesztő erőszak-megelőző programokat. Taskó Anikó, Sosztarich Gergely a Kompánia Alapítvány munkatársai agressziókezelő és toleranciafejlesztő iskolai tevékenységüket ismertették a hallgatósággal. Zsíros Emese pszichológus – Országos Gyermekügyi Intézet kutatója a „KamaszOK vagyunk" komplex iskolai egészségfejlesztő programot mutatta be. A fiatalkorúak agressziójának kezelése körében a büntetőjogi mediáció gyakorlati alkalmazásáról és tapasztalatairól Dr. Pálvölgyi Ákos ( Budapest Főváros Kormányhivatala Igazságügyi  Szolgálat) tartott érdekfeszítő előadást. Zárásként Oláh László rendőr őrnagy a „Ne tedd! Ne tűrd!” – Budapesti Rendőr-főkapitányság iskolai erőszak programját ismertette.

A konferencia kiváló lehetőséget biztosított nem csak a szakmai tapasztalatcserére, hanem a témában, különböző területen dolgozó munkatársak találkozására, párbeszédére is.

 

Rendezvénynaptár
<2020. július>
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu