Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Oktató DVD
Interaktív osztályfőnöki órák az iskolai agresszióról
2009.09.23. szerda
oktató dvd ajánlókép

Módszertani fejlesztőcsomagunk egyik kiemelkedő anyaga a Kolibri Színházzal közösen készített oktató DVD, amely az iskolai agresszió témájához kapcsolódó jeleneteket tartalmaz. Az oktatófilmet a drámapedagógia eszközeire építő, a feldolgozást segítő füzet egészíti ki.

      

Oktató DVD-nk a Mérei Ferenc Pedagógiai Intézet és a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház közös munkája nyomán született. A forgatás helyszínét az MFPI épületében biztosítottuk a Kolibri Színház alkotói számára. A jelentek forgatókönyvét egy kivételes szerzőhármasnak köszönhetjük. Ugrai István, Nyulassy Attila, Zsedényi Balázs jól ismerik az iskola világát és otthonosan mozognak a színházesztétika és színikritika területén is. A szövegek életszerűen mutatják be azokat a helyzeteket, ahol az iskolai agresszió rendszeresen megjelenik.

A Kolibri Színház fiatal színészei hitelesen jelenítik meg a klasszikus iskolai helyzetek, problémák szereplőit. Az ifjú színészegyéniségek lendületes játéka, a témára érzékeny rendezői finomhangolás provokatív, merész és bátor témafelvetéssel igyekszik segítséget nyújtani ahhoz, hogy kényes kérdéseket is meg lehessen beszélni a gyerekekkel. Tóth József, a jelenetek rendezője, illetve Novák János, a Kolibri Színház igazgatója, a forgatás művészeti vezetője pezsgő, inspiratív légkört teremtett a forgatáshoz.

 

A feldolgozó segédanyagot, a dráma-pedagógiai eszközeire építő igényes módszertannal a Kolibri Színház színház-pedagógusa, Végvári Viktória készítette. A jelenetekhez pszichológiai megközelítésű összefoglalók, témavázlatok tartoznak, amelyet egy-egy 45 perces osztályfőnöki óra időkeretére kialakított, a feldolgozást segítő útmutató tesz teljessé.

 

 

Reméljük, az osztályfőnöki munka támogatását célzó anyagunkat sikerrel és örömmel használják majd.

 

E. Tóbiás Sára
pszichológus

Rendezvénynaptár
<2020. május>
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu