Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
A Kolibri Színház képzése pedagógusok számára
Színházi nevelés és agressziókezelés
2010.03.10. szerda
füzet

Még lehet jelentkezni a Kolibri Színház "Mindenről lehet beszélni" programjának újabb, 10 órás ingyenes képzésére.  A képzés célja, hogy az oktatásban és a bűnmegelőzésben dolgozó szakemberek felismerjék a színházművészetben és a drámajáték módszerében rejlő lehetőségeket az agresszió prevenció területén.

A bűnmegelőzéssel foglalkozó - szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi, valamint oktatási területen dolgozó - szakemberek figyelmébe ajánljuk a Kolibri Színház 10 órás programját, mellyel a bűnmegelőzés és az egészségfejlesztés színtereit, lehetőségeit kívánják bővíteni. A képzés célja, hogy az oktatásban és a bűnmegelőzésben dolgozó szakemberek felismerjék a színházművészetben és a drámajáték módszerében rejlő lehetőségeket. A program a saját élményű színházi, nevelési és drámapedagógiai tapasztalatokra építve, azon kulcskompetenciák fejlesztésére helyezi a hangsúlyt, amelyek lehetővé teszik, hogy a résztvevők felismerjék, és hatékonyan kezeljék a tanulók életvezetési problémáit, krízishelyzeteit.

A program egyik célkitűzése továbbá, hogy segítse a szakembereket az agresszió prevenció területén, hogyan ismerjék fel és előzzék meg a gyerekek körében az áldozattá válást, a bűnelkövetést, valamint a deviáns viselkedés, a válsághelyzetek és az önpusztító magatartás kialakulását.

A „Mindenről lehet beszélni” című bűnmegelőzési pályázat nyertes programja révén a különböző szakterületek együttműködési lehetőségeit, módszereit nyílik lehetőség bővíteni a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház Kócsag című előadására épülő képzés keretében.

A Kolibri Színház várja a különböző szakterületekről  a  kreatív, vállalkozó kedvű, bűnmegelőzéssel (is) foglalkozó  jelentkezőket egy 10 órás kísérleti programra, közös gondolkodásra, illetve azokat, akik szeretnék gazdagítani módszertani eszköztárukat a színházpedagógián keresztül.

A képzés ideje: 2010. március 26-án 15.00–20.00 és március 27-én 14.00–19.00.

Helye: Kolibri Fészek, 1056 Budapest  Andrássy út 74.

Résztvevők száma: 25 fő (a jelentkezés sorrendjében)

Jelentkezni lehet: Végvári Viktóriánál (Kolibri Színház) vegvarivik@gmail.com

Rendezvénynaptár
<2019. október>
HKSzCsPSzV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu