A Föld napja
2009. április 15. szerda 13:27
Föld napja

Április 22.

Földünk, természeti környezetünk védelméről, őrzéséről szól ez a szép tavaszi nap 1990 óta már Magyarországon is.

Ez idő tájt általában gyönyörűséges az idő, még nincs hőség, de kellemesen meleg van, süt a nap, szaladnak a bárányfelhők a világoskék égen, alattuk a fák, a bokrok virágba borultan, szépségesen színesek, és a természet üdén és harsogóan zölden emlékeztet rá, hogy milyen sokat tud adni, milyen fontos nekünk.


Ebben a hangulatban nem kell hozzá nagy erőfeszítés, hogy nekiálljunk, és mi is tegyünk valamit a Földért, ezért a „kék-zöld” bolygóért, ahol élünk! Érdemes kinek-kinek kedve, lehetősége szerint kisebb vagy nagyobb volumenű programot szervezni a családban, a lakóközösségben, iskolában, óvodában. Legyen szó akár facsemete-ültetésről, szemétgyűjtésről, plakátkészítésről, sportrendezvényről, természetismereti vetélkedőről, versíró- vagy éppen rajzpályázatról, biciklis felvonulásról (idén április 19-én), arra bizton számíthatunk, hogy ezek a tevékenységek nemcsak hasznosak, de rendkívül kellemesek, szórakoztatóak, közösségkovácsolóak is.

Ahogyan más „nagy napok” kapcsán is mondani szokás, a Föld napját is jobb lenne az év 365 napján ünnepelni. Jó lenne, ha minden nappal egy kicsit környezettudatosabban tudnánk élni, ha újra és újra belegondolnánk, hogy a közös otthonunkról való gondoskodás mindannyiunk érdeke és felelőssége. Energiatakarékosság, szelektív hulladékgyűjtés, hulladékhasznosítás, hulladékmegelőzés - csak néhány a mindennapi lehetőségeink, feladataink közül...

Játék! Játék!

Melyik szavak illenek az üres helyekre? (Az előtte és a mögötte levő szavakkal értelmes szavakat alkotnak.)

jég …….... csokor
termő ……..… torna
fenyő ………. járó
tölgy ……… törzs
tenger ……….. kő
papír ……… telep

 

Ha úgy alakul, hogy nem tudtok kimenni a szabadba ünnepelni, mert éppen esik, mindig jó mulatság megoldani, és legalább olyan izgalmas kitalálni ehhez hasonló szójátékokat, keresztrejtvényeket, találós kérdéseket. Rajta!

Játszhattok Activity-t is. Legyetek kreatívak! A népszerű társasjátékot alakítsátok ezúttal úgy, hogy összeírtok sok-sok természetismerettel kapcsolatos szót, és aztán azokat le kell rajzolni, elmagyarázni vagy éppen elmutogatni egymásnak! Jó mulatságot!

Rendezvénynaptár

2019. október
HKSzCsPSzV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Kategoriak: