Webhelyajánló
2013. március 12. kedd 10:00


Emberi Erőforrások Minisztériuma
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium honlapja, mely az oktatást és a közművelődést érintő közérdekű információk mellett tájékoztat a minisztérium feladatairól, jogszabályokról, azok változásairól, pályázatokról, programokról, a nemzetközi, ill. a határon túli magyarok és a hazai kisebbségek kulturális és oktatási tevékenységéről.


Oktatási Hivatal
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium felügyelete alá tartozó Oktatási Hivatal honlapja a közoktatással, felsőoktatással, szakképzéssel, valamint a nyelvizsgákkal kapcsolatos közérdekű információkat tartalmaz.


Magyar Tudományos Akadémia
Az MTA önkormányzati elven működő, Magyarország legmagasabb szintű tudományos köztestülete, a tudományok művelésével, támogatásával és képviseletével, eredményeinek terjesztésével foglalkozik. Az Akadémia tagjait a tudományos osztályok jelölése alapján a Közgyűlés választja.


Országos Felsőoktatási Információs Központ honlapja
A honlap célja a felsőoktatásban érintettek (felvételizők, hallgatók, tanulmányi osztályok munkatársai, érdeklődők) teljes körű tájékoztatása a felsőoktatási intézményekről, az intézmények felvételi statisztikáiról, az aktuális képzésekről, ponthatárokról, emellett hasznos segítséget nyújt a pályaválasztás előtt állóknak, érettségizőknek.


Interaktív Oktatástechnikai Portál
A portál célja, hogy egy fedél alá gyűjtse az interaktív oktatástechnika eszközeivel, a digitális tananyagokkal, a módszertani/technológiai képzésekkel és a mindennapi gyakorlattal kapcsolatos ismeretanyagokat és információkat.


Parlamenti Diákinfó
Az Országgyűlés Hivatala által indított, fiataloknak és gyermekeknek szóló honlap célja egyrészt az, hogy könnyed, érthető nyelven, játékos formában nyújtson tájékoztatást az Országgyűlés működéséről az általános- és középiskolásoknak, másrészt hogy megerősítse, folyamatossá tegye a fiatalok és a parlament közötti kapcsolatot, és hozzájáruljon a fiatalok informált állampolgárokká neveléséhez.


Marczibányi Téri Művelődési Központ
A Marczibányi Téri Művelődési Központ portálján részletes tájékoztatást nyújt a művelődéssel, oktatással, szórakoztatással kapcsolatos, magas színvonalú  módszertani tevékenységéről, a gazdag programkínálatról és szolgáltatásairól.


Budapesti Művelődési Központ
A nagy múltú intézmény információs és dokumentációs feladatokat lát el, képzéseket biztosít, módszertani munkát végez, művészeti programokat szervez. Színvonalas, felhasználóbarát portáljukon részletes információkat nyújtanak szolgáltatásaikról, illetve a budapesti kulturális élet eseményeiről.


Felnőttképzésinfo.hu
A felnőttképzésinfo.hu a Budapesti Művelődési Központ felnőttképzéssel foglalkozó honlapja. Az oldal egy tematikus linkgyűjtemény, mely összefoglalva gyűjti azokat az információkat, melyek támpontot nyújthatnak a felnőttképzés iránt érdeklődőknek, legyen az felnőttképzési szakember vagy a téma iránt érdeklődő laikus.


digitalistananyag.hu
A portálon minden kiadó egy helyen megtalálható, és több ezer digitális és interaktív tananyag érhető el, továbbá interaktív táblák, laptopok, PC csomagok, SNI tanulói eszközök, óvodai eszközök, óvodai digitális tananyagok, pályázatokhoz használható digitális tananyagok.


Földrajztanárok Egylete
A non-profit, pedagógus szakmai szervezet célja a hazai földrajzi kultúra terjesztése, a korszerű fölrajz oktatás segítése, melynek érdekében a tanártovábbképzés, az érdekképviselet, tanulmányi versenyek szervezése és a tehetséggondozás a legfőbb feladatok.


Psycholucia
A Psycholucia egy olyan akkreditált képzőszervezet, ahol szakemberek segítenek abban, hogy mindenki megtalálja az egyensúlyt a munka (tanulás) és a magánélet között. Szerveznek csoportos, tréningszerű foglalkozásokat, illetve a résztvevők számára egyéni fejlesztési támogatást (coaching) is biztosítanak.


mp3lecke.hu
2010 áprilisában elindult közösségi portál, több száz ingyenesen hallgatható és letölthető mp3 lecke-összefoglalóval iskolások számára. Az oldalon található "hangos leckék" segítséget jelenthetnek a gyengénlátó vagy tanulási nehézséggel küzdő tanulóknak is. Az mp3-ak szövege pdf formátumban is elérhető a honlapon.


Merlin Színház
A színház csapata mindig valami különlegeset, magas színvonalút, európait hoz a hazai kulturális életbe. 1991 óta a magyarországi angol nyelvű színjátszásban is komoly magyar és külföldi sikereket értek el, kiváló művészekkel együttműködve. Programjukban a diákokat, pedagógusokat érdeklő témák is hangsúlyosan szerepelnek.Történelemtanítás című online folyóiratban a tudományág jeles szakértőinek tollából olvashatnak tanulmányokat és elemzéseket az érdeklődők. A kapcsolódó portál pedig a mindennapi gyakorlatra koncentrál: teszteket, feladatlapokat, valamint interaktív segédleteket, versenyfelhívásokat érhetnek el és oszthatnak meg egymással a pedagógusok az interneten.


Az Anyanyelv-pedagógia elektronikus folyóirat elméleti és gyakorlati segítséget kíván nyújtani a magyar és a nem magyar szakos pedagógusoknak ahhoz, hogy minél eredményesebben fejlesszék a diákok anyanyelvi kultúráját, nyelvhasználatát. A szerkesztők és szerzők célja az anyanyelvi nevelés fejlődésének ösztönzése, szakmai támogatása.


Európai Ifjúsági Portál
A többnyelvű portál célja, hogy minél több fiatalhoz gyorsan és közvetlenül juttassa el a rájuk vonatkozó európai információkat, megkönnyítse a fiatalok közéletben való részvételét, hozzásegítse őket az aktív állampolgárrá váláshoz. Tájékoztatást ad az Európában fellelhető tanulási lehetőségekről, csereprogramokról, a külföldi munkavállalással kapcsolatos kérdésekről stb.


E-tanarikar
Egy interaktív oktatásra nyitott tanári közösség folyamatos bővítését szolgálja a Műszaki Kiadó weboldala. A regisztrált pedagógusok kapcsolatokat építhetnek egymással, a kiadványok szerkesztőivel, tananyagfejlesztőkkel, böngészhetnek a meglévő anyagok között, és fel is tölthetik sajátjaikat. A fórumban lehetőség nyílik a tapasztalatok megvitatására, az aktív segítségnyújtásra.


Különórám.hu
Az egyes különóratípusokról szóló részletes, gyakorlati kérdéseket megválaszoló interjúk segítenek dönteni, melyik gyereknek melyik sportág, hangszer, táncműfaj, nyelvtanulás, fejlesztés, korrepetálás stb. lenne a legjobb a választás.


Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Az OFOE széles körű tevékenységet folytat az osztályfőnöki szerep erősítése érdekében. Az egyesület tevékenységének középpontjában a pedagógusok munkájának szakmai és módszertani támogatása, valamint a szakmai nyilvánosság, a pedagógiai diskurzus erősítése áll.


Az Értéktér hazai társadalomkutatók, gazdasági szakemberek, civil értelmiségiek nyílt kezdeményezése a magyar társadalom érték- és normatérképéről, általános bizalomhiányos állapotáról. Az Értéktér projekt célja a TÁRKI 2009 őszén publikált kutatási eredményeinek ("A gazdasági felemelkedés társadalmi-kulturális feltételei") a lehető legszélesebb körben való megismertetése, intenzív diskurzus elindítása számos színtéren.


A „Jó Iskolát kívánunk!” kampány kiemelt feladata, hogy segítséget nyújtson a szülőknek a gyermekük számára megfelelő intézmény kiválasztásában. A kampány hozzájárulhat ahhoz, hogy tudatos választásával a szülők minél szélesebb köre legyen képes és hajlandó részt vállalni az iskolai gyakorlat korszerűsítésének folyamatában.


AZ "ifjusagitaborok.hu" weboldal táborhelyszíneket, osztálykirándulási lehetőségeket tartalmazó webhely.
Az oldal célja, hogy hiteles információkkal segítse a pedagógusok, szervezők munkáját, hogy egy helyen válogathassanak a megfelelő lehetőségek között, könnyedén kérhessenek ajánlatot, s valódi segítség legyen a helyszín választásban.

 


A Taní-tani Online a szabad pedagógiai gondolkodás fóruma.

 


Barankovics Alapítvány tevékenységével kifejezésre szeretné juttatni, hogy a társadalmi együttélésnek a mai Magyarországon is vannak közös értékei, amelyek megtalálása mindannyiunk érdeke.

 


A TanárBlog szerzői gyakorló középiskolai tanárok, a hagyományos és digitális tanteremben szerzett módszertani  tapasztalataikat, hasznos ötleteiket, remekül adaptálható óravázlataikat és sok minden más mellett véleményüket osztják meg.

 


A holisztikus pedagógia kitágítja a pedagógia határait, mert a gyógyítás és a tanítás együtt van jelen. A honlap minél gazdagabban igyekszik bemutatni az egészséges, holisztikus látásmódot a pedagógiában és a gyógyító pedagógia széles-színes tárházát.

 

 

Rendezvénynaptár

2019. szeptember
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Kategoriak: