Átadták át az idei Új Nemzedék - Fiatalok a Fiatalokért Díjat
2014. március 10. hétfő 13:58
fiatalokert-dij

Fiatalok a Fiatalokért díjjal ismerte el az Új Nemzedék Jövőjéért Program az ifjúsági korosztályban példaértékű életutakat. A díjakat 2014. március 10-én második alkalommal adták át inspiráció, innováció és információ kategóriákban.

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes fővédnökségével az Új Nemzedék Jövőjéért Program keretein belül második alkalommal került megrendezésre a Fiatalok a fiatalokért elnevezésű díjátadó. A nívós eseményen a Program három olyan magyar fiatalt, illetve fiatal csoportot részesített elismerésben, akik tevékenységükkel, ötleteikkel, és egész életük példájával motiválják kortársaikat. A díjakat három kategóriában adták át a Budapesti Európai Ifjúsági Központban.

„A ma fiataljai alakítják a jövő Magyarországát, ezért már most el kell ismerni a tehetségeket, hogy még eltökéltebbek legyenek céljaik megvalósításában. Mindenkinek az az érdeke, hogy a jövő Magyarországát értékes, közösségi emberek határozzák meg” – mondta el a díjátadón Dr. Navracsics Tibor.


Dr. Navracsics Tibor fővédnökségével második alkalommal adták át az Új Nemzedék - Fiatalok a Fiatalokért Díjat
 

A díjazottak a szakmai zsűri által kiválasztott kilenc jelöltből online szavazás útján kerültek ki, a közönség a jelöltekről készült, célkitűzéseiket, tevékenységüket bemutató portré-filmek alapján dönthetett arról, hogy kik azok, akiket a leginkább megillet az elismerés.

Információ kategóriában Sinka Vivien vehetett át díjat az eltűnt gyerekek megtalálásáért folytatott küzdelméért és példamutató munkásságáért. Innováció kategóriában a PictoVerb programot kidolgozó Zsombori Balázs, míg inspiráció kategóriában a Zenei Szikra nevet viselő formáció kapott elismerést a gyerekek zenével való ismerkedését segítő újszerű foglalkozás kialakításáért.

„Az Új Nemzedék Jövőjéért Program elsődleges célkitűzése, hogy segítse a fiatalokat jövőképük megfogalmazásában, melynek fontos eleme a biztos igazodási pontok, példaképek megtalálása is. A díjazottak és a jelöltek pozitív mintaként szolgálnak kortársaiknak ” – mondta a díjátadón Dr. Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos.

A díjazottak az elismerésen túl egymillió forintos ösztöndíjban is részesülnek, mely további terveik megvalósításához is hozzájárulhat

A díjakat jelképező különleges, egyedi szobrokat a fiatal képző-és iparművész, Kiss Zsombor tervezte és készítette el, aki szakterületén szintén számos díj birtokosa.


Az Új Nemzedék - Fiatalok a Fiatalokért díjazottak
 

A díjakat átadta:

- Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter

- Dr. Mihalovics Péter új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos

- Siklódi László Levente, Zánka – Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója

***

A díjazottak munkásságáról:

Innováció kategória

» Zsombori Balázs

A még csak 17 éves feltaláló PictoVerb nevű programjával első helyezést ért el az Ifjúsági Tudományos és Innovációs versenyen. A PictoVerb egy androidos alkalmazás, rendszere piktogramokat, rajzos ábrákat alakít nyelvtanilag helyes mondatokká, és felolvassa ezeket. Arra hivatott, hogy hangot adjon mindenkinek. Segíthet minden olyan veleszületett vagy szerzett betegség esetén, ami korlátozza az egyén beszédkészségét. Ezen felül nyelvi akadályokkal küzdőknek, így turistáknak is megoldást nyújthat.

Információ kategória

» Sinka Vivien

A fiatal lány eltűnt kiskorúak megkeresésére tette fel az életét. 2012 nyarán elindított internetes kampányának eredményeként már több tucat gyermeket találtak meg. Volt, akit külföldről hozatott haza, másokat emberkereskedők markából mentett meg. Együtt Az Eltűnt Gyermekekért néven alapítványt hozott létre, céljai között szerepel egy országos hálózat kialakítása is.

Inspiráció kategória

» Zenei Szikra

Horváth Márk gitáros és Keleti András (gitáros-énekes-zeneszerző-színész) Zenei Szikra nevet viselő kezdeményezésükkel valóban újszerű foglalkozás keretében segítik a gyerekek zenével való ismerkedését. Segítségükkel, tevékeny közreműködésükkel csapattá, együttessé, társulattá állhatnak össze a szólista diákok a foglalkozások folyamán, és együtt alkotnak meg egy zeneszámot. Ezt utána színpadra állítják és megrendezik a gyerekek, majd az utolsó foglalkozás alkalmával elő is adják.

Kapcsolódó anyagok

Rendezvénynaptár

2020. augusztus
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Kategoriak: