Nyári fesztiválon nyit az Új Nemzedék Plusz
2013. június 10. hétfő 10:59
uj_nemzedek_program_logo

Rendkívüli programmal indul útjára a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium gondozásában előkészített Új Nemzedék Plusz elnevezésű, kétéves ifjúságpolitikai projekt az EFOTT nulladik napján. A projekt elsődleges célkitűzése, hogy segítse a fiatalokat jövőképük megfogalmazásában, illetve felkészítse őket a munkaerőpiacra való zökkenőmentes belépésre.

Hivatalosan az EFOTT nulladik napján kezdődő Új Nemzedék Plusz kiemelt projekt elsődlegesen a 12-20 év közötti, közoktatásban tanuló fiatalokat szólítja meg, akik a felnőtté válás küszöbén állnak. Ők azok, akik még keresik a helyüket, egyre több mindent kell önállóan megoldaniuk, ám jövőképük megfogalmazásához nincs elegendő kapaszkodójuk. „A közoktatásban tanuló fiatalok számára egy olyan komplex, támogatói programot ajánlunk fel, amely kellő információt, reális életviteli opciókat, orientációt nyújt pályadöntéseik meghozatalához, illetve felkészíti őket a munkaerőpiacra való zökkenőmentes belépésre, ami hosszútávon jelentős mértékben hozzájárulhat a fiatalkorúak körében tapasztalható munkanélküliség csökkenéséhez is” – foglalta össze a projekt céljait Dr. Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos.

A miniszteri biztos elmondta, hogy az EFOTT és az Új Nemzedék Plusz küldetése között számos párhuzam található, így a fesztivál tökéletes alkalmat kínál a széles közönség felé történő bemutatkozásra. Annak érdekében, hogy a program valóban könnyen hozzáférhető legyen a fiatalok számára, az EFOTT nulladik napjára való belépés minden 12 és 20 év közötti, közoktatásban tanuló diák számára ingyenes lesz. Dr. Mihalovics Péter szerint a könnyű hozzáférhetőség és az értékteremtő szabadidős lehetőségek biztosítása fontos szempont volt az Új Nemzedék Plusz tervezési folyamatában, így a projekt két éves szakaszát is végigkíséri majd.  

A Nemzedéki Hangadó névre keresztelt nulladik napi program igazi zenei csemege lesz majd; több nemzedék legnevesebb előadói vesznek részt a szimbolikus, nemzedéki stafétaátadásban. Megütközik többek közt az 1965-ös Ki mit tud? és a 2012-es Megasztár győztese, alternatív zenei kategóriában pedig a KFT és az Ivan and the Parazol.

Forrás: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

Rendezvénynaptár

2020. augusztus
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Kategoriak: