A Föld napja – IV. Tudományfesztivál
– A környezetvédelem, az innováció és a technológia forgataga
2014. április 28. hétfő 11:36
fold_napja_2014

2014.04.24-25-én kerül megrendezésre „A Föld napja – IV. Tudományfesztivál” című rendezvény, amely a természettudományok népszerűsítése mellett a környezeti nevelés fontosságának hangsúlyozását tűzte ki célul.

 

A magyarországi Tudományfesztivál alapvető célja a tudományok világának bemutatása a szélesebb közönség, elsősorban gyermekek és fiatalok számára. Magas színvonalú tudományos ismeretterjesztés, magyar tudományos-technikai innováció eredményeinek széleskörű népszerűsítése és a tehetséggondozó törekvések felkarolása jellemzik a rendezvényt. A résztvevők kémiai, fizikai, természettudományos kísérleteken, játékokon keresztül ismerkedhettek meg a tudománnyal, érdekességekkel.

A megnyitón Kaposi József az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) főigazgatója kiemelte, hogy az OFI-ban számos környezeti neveléssel összefüggő projekt fut. Ilyen például a Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek és évről évre egyre több intézmény vesz részt ezekben a projektekben. Beszédében hangsúlyozta a tehetségek támogatásának fontosságát is. Az eseményen külön előadás keretében Dr. Szvathné Dr. Szalay Márta (főigazgató-helyettes) beszélt az Nemzeti Tehetség Programról, eredményeiről, céljairól.

Az Országos Meteorológia Szolgálat standjánál a látogatók megismerkedhetnek a meteorológusok munkájával, légköri jelenségek okaival és a globális felmelegedés hatásaival. A nemzeti parkok által szervezett foglalkozásokon a résztvevők játékos formában kaphattak ismereteket a védett állatokról, a természeti örökség fontosságáról. A rendezvényen sok más érdekesség mellett jelenlévők láthatnak pneumatikus elven működő autót, robotokat, quadrokoptert és csillagászati távcsövet is. Az OFI standjánál a pedagógusok ajándék kiadványokat vehettek át és tájékoztatást kaphattak a legfrissebb kutatási eredményekről, oktatáspolitikai változásokról és a Nemzeti Tehetség Programról. A rendezvényen jelen voltak még az MTA Természettudományi Kutatóközpont és a Magyar Csillagászati Egyesület mellett többek között főiskolák, egyetemek és különböző társadalmi szervezetek képviselői is.

Bővebb információ  a rendezvény honlapján érhető el.

Képgaléria >>

Forrás: OFI

Rendezvénynaptár

2020. január
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Kategoriak: