Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
A portálról
2014.05.05. hétfő

A Fővárosi Oktatási Portál 2008-ban jött létre a fővárosi oktatási-nevelési intézmények információs webhelyeként, az oktatás minden szereplőjének széles körű tájékoztatása céljából. A portál tartalmi-technikai menedzselését a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet irányítja.

A portál sokoldalú és valós szükségleteket kielégítő, megbízható információkat kíván szolgáltatni, így a szülők, diákok, pedagógusok, intézményvezetők, fenntartók és üzemeltetők számára kínál döntéseikhez nyújt hasznos támogatást az oktatással-neveléssel kapcsolatos hírek, tájékoztatások, közlemények, tudósítások stb. közzétételével.

A portál célja az is, hogy felületet biztosítson a fővárosi oktatás valamennyi résztvevőjének a megjelenésre – az információs bázisként történő működés részeként – különösen a fővárosi oktatási intézmények bemutatkozására.

Terveink szerint a folyamatosan bővülő, gazdagodó oktatási portálon a főváros oktatási színterének valamennyi szereplője (pedagógus, intézményvezető, oktatási szakember, diák, szülő, fenntartó, üzemeltető, munkaadó) felkínálja, keresi, és meg is találja a munkájához kapcsolódó vagy érdeklődési körének megfelelő, hiteles, naprakész információkat, adatokat.

A Fővárosi Oktatási Portál Innovatív projektek rovatában megjelenési lehetőséget, publikálási felületet ajánlunk a pedagógusoknak és diákoknak arra, hogy innovatív munkáikat bemutassák, s ezáltal a kreatív projektek, jó gyakorlatok, érdekes produktumok nyilvánossá, ismertté váljanak.

A pedagógusok számára portfóliójuk kiegészítéséhez is hasznos publikálási felületet ajánlunk ebben a rovatban projektjeik bemutatására.

Bízunk abban, hogy az oktatás szereplői örömmel fogadják és használják a felkínált lehetőséget, mely az innovatív iskolai módszerek bemutatásával módot ad arra, hogy tanárok és diákok betekintést nyerjenek egymás munkáiba, így inspirációt kapva a korszerű és/vagy újszerű technikák, megoldások, ötletek alkalmazásához.

Bízunk abban, hogy a Fővárosi Oktatási Portál nélkülözhetetlen segítője lesz a fővárosi oktatásnak. Tisztelettel köszöntjük tehát Önt webhelyünkön, s kérjük, segítse a portál fejlesztését információival és aktív közreműködésével – a felnövekvő ifjúság fejlődésének támogatására! 

***

A portál elindítását 2008-ban Budapest Főváros Önkormányzata támogatta
- Magyarország legnagyobb oktatási intézményfenntartó önkormányzataként - azzal a céllal, hogy kiterjedt iskolahálózata áttekinthetővé váljon, az ott keletkező információk kezelése és cseréje pedig az információs társadalom elvárásainak megfelelő, korszerű, közösségi internetes felületet kapjon.

A portál létrehozását Sárik Zoltán, a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet akkori igazgatója és Végh András projektmenedzser irányította.

 

Rendezvénynaptár
<2020. augusztus>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu