Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Csak jóváhagyott tankönyvek kerülhetnek az iskolákba
2014.11.14. péntek
ff címer
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Köznevelésért Felelős Államtitkárság közleményben erősítette meg 2014. április 28-án, hogy az állami fenntartású iskolák kizárólag a tankönyvjegyzéken szereplő könyvekre adhatják le rendelésüket.

A közlemény:

A tankönyvellátás megújításával a kormány legfontosabb célja volt, hogy korszerű, jó minőségű, jól használható és olcsó kiadványok segítsék a diákok tanulását. Az EMMI ismételten megerősíti, hogy kizárólag a tankönyvjegyzéken szereplő könyvek rendelhetők. 

Mindazok a kiadók, amelyek akár ingyen, akár akciósan nem engedélyeztetett tankönyveket kínálnak, jogellenesen járnak el.

Az elmúlt napokban néhány internetes portál élénk érdeklődést tanúsít az állami fenntartású iskolák tankönyvrendelése iránt. Az iskolák részére javasolt lista a hozzá kapcsolódó tájékoztatók, a felkészítésekkel együtt adnak teljes és hiteles képet a rendelés folyamatáról.

A történelematlasz egyike azoknak a kiadványoknak, melyeket több éven keresztül használnak a diákok. Az iskolai könyvtárak rendelkezésére álló állomány felhasználható a 2014/15. tanév során is. Amennyiben ez nem elegendő, úgy a mindenkori tankönyvjegyzékről bármelyik történelematlasz rendelhető a könyvtári állomány kiegészítésére.  A javasolt listán szereplő történelematlasz is használható az adott évfolyamokon.

Az iskolák kizárólag jóváhagyott tankönyvekre adhatják le rendeléseiket, az 1-2, 5-6, 9-10. évfolyamok esetében ez az új kerettanterveknek megfelelő kiadványokat jelenti.  A javasolt listán szereplő új könyvek ára jelentősen csökkent a 2013. évi árhoz képest, így a családok már idén a beiskolázási költségekből egymilliárd forintot takarítanak meg.

Budapest, 2014. április 28.

Köznevelésért Felelős Államtitkárság

 

Rendezvénynaptár
<2020. július>
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu