Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Információs rendszerfejlesztés a Gábor Dénes Főiskolán
2012.01.19. csütörtök
GDF logo

A Gábor Dénes Főiskola a magyar felsőoktatás szereplőjeként magas színvonalú, a változó makro- és mikrokörnyezet, a munkaerőpiac kihívásainak megfelelő képzés megvalósítását tartja szem előtt, hosszú távra tervez, fejleszt.

 

A Gábor Dénes Főiskola projektének (TÁMOP-4.1.1-08/2/KMR-2009-0014) összefoglalóját adjuk közre az alábbiakban, melyben örömmel és büszkeséggel adnak tájékoztatást tevékenységükről.

 

A munkaerő-piaci kereslet-kínálat összhangjának javítását elősegítő integrált információs rendszerfejlesztés a Gábor Dénes Főiskolán

 "Ismét nagyot léptünk előre."

A 2009. november 19. – 2011. december 30. között, 40 millió forintos uniós támogatással megvalósított projektünk keretében jelentős, modern szolgáltató felsőoktatási intézményi infrastruktúra fejlesztését hajtottuk végre Főiskolánkon. Kialakítottuk a teljes szolgáltatás alapú intézmény informatikai hátterét.

A 2 éves projekt keretében megvalósult az etr alapú vezetői információs rendszer, az alumni portál fejlesztése, a diplomás pályakövető rendszer intézményi módszerének kidolgozása, alkalmazása, központi rendszerhez illesztése. Az oktató és fejlesztő tevékenység eredményeinek felméréséhez rugalmas, gyors, web alapú, automatikus kérdőív készítő/lekérdező/kiértékelő rendszer integrálására került sor. A nagy ívű fejlesztés elősegíti, hogy a Főiskola versenyképesebb szolgáltatásokat nyújthasson a következő célterületeken:

  • diplomás pályakövetés rendszerszerű megvalósítása,
  • vezetői döntések hatékony támogatása,

  • információs igények automatizált kiszolgálása,
  • aktív informatikai alapú hallgatói szolgáltatások,
  • alumni közösségi háló hatékonyabb szervezése.

Az integrált informatikai rendszerfejlesztéssel globális értelemben a gazdaság és a felsőoktatás kapcsolatainak erősítését céloztuk meg. Az intézményirányítási rendszer etr alapú informatikai fejlesztésével, az adattár alapú központi nyilvántartások fejlesztésével a hallgatók, a munkapiaci szereplők, a Főiskola vezetése és munkatársai több, rétegzettebb információhoz jutnak. A rendszer felöleli a Főiskola minőségirányítási rendszerét is, így annak informatikai támogatásával közvetlen pozitív hatással bír a Főiskolai képzési, kutatási, fejlesztési és szolgáltatási folyamatok minőségének fejlődésére, közvetve az intézményi versenyképesség erősítésére.

A projekt eredményeképpen növekvő intézményi hatékonyság és versenyképesség, az eredmények fenntarthatósága, a minőségi képzést kiegészítő és támogató komplex hallgatói szolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettség egyenként és együttesen is igazolják az informatikai fejlesztés megvalósulását.

Rendezvénynaptár
<2018. május>
HKSzCsPSzV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu