Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Kiemelt megbecsülés és tisztelet a pedagógusoknak
2014.06.02. hétfő
sarkantyuka_si
Az év minden napján köszönet illeti a pedagógusokat hivatásuk iránti elkötelezettségükért, türelmükért - olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján megjelentetett pedagógusnapi közköszöntő bevezetőjében.

 


 

Nemcsak ezen a napon, de az év minden napján köszönet illeti a pedagógusokat hivatásuk iránti elkötelezettségükért, türelmükért. Az elmúlt négy esztendőben a kormány nem csupán szavakkal, hanem valódi tettekkel is bizonyította, hogy a pedagógusok munkáját fontosnak tartja.

Biztonságossá, igazságossá és kiszámíthatóvá tette a pedagógus pályát; a  pedagógusképzés átalakításával, a Klebelsberg-ösztöndíj bevezetésével - különösen a hiányszakokon – vonzóbbá vált a fiatalok számára is ez a hivatás.  A tavaly szeptemberi átlagosan 34 százalékos és az elkövetkező négy évben folytatódó további  - a jogszabályban biztosított mértékű - béremelés a legjelentősebb a rendszerváltoztatás óta, hiszen korábban soha nem volt példa arra, hogy egy év alatt háromszor nőtt volna a pedagógusok fizetése.  A tervezhető előmenetelt biztosító, a szakmai teljesítményt elismerő, tisztességes bérezést garantáló életpálya bevezetésével a kormány a pedagógusok mindennapi munkáját ismeri el.

Köszönet illeti a pedagógusokat nemcsak azért az áldozatos munkáért, amivel az ismereteket nap mint nap átadják a felnövekvő generációnak, hanem azért az életszemléletért és gondolkodásért, amivel hozzájárulnak további életük megalapozásához.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma)

 


Rendezvénynaptár
<2020. július>
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu