Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Önálló testnevelési egyetemről dönthet a Parlament
Forrás: MTI  
2014.06.30. hétfő
Parlament

A kormány legfrissebb oktatási csomagjáról tárgyalhat, majd dönthet is az Országgyűlés mai ülésén, amelynek eredményeként önálló testnevelési egyetem kezdheti meg a működését.

A Ház ülése 13 órakor a közelmúltban elhunyt Hasznos Miklós volt KDNP-s országgyűlési képviselőre emlékezéssel kezdődik, majd a jobbikos Lukács László és a DK színeiben politizáló független Varju László veheti fel mandátumát. Mindkét politikus egy az Európai Parlamentbe távozó képviselőt vált: előbbi Balczó Zoltánt, utóbbi Molnár Csabát. 

A napirend előtti felszólalások után azokról a törvénymódosításokról dönthet az Országgyűlés, amelyeket a magyarországi nemzetiségek bizottsága javasolt a nemzetiségi választásokkal összefüggésben. Az ezt követő interpellációk, azonnali kérdések és kérdések után a parlament összevont vitát folytat majd arról az oktatási törvénycsomagról, amely például a kancellári rendszer bevezetését és a testnevelési egyetem önállóvá válását tartalmazza. Mivel a képviselők kivételes eljárásban tárgyalják a kormányzati előterjesztést, a vita után döntenek is róla.

A parlament nyári rendkívüli ülésszaka pénteken folytatódhat, amikor öt törvényjavaslat, egy pénzügyi tárgyú és a sportfogadást érintő fideszes törvénymódosítás, a bankszanálással összefüggő javaslat, a kormányzati szerkezetalakítással kapcsolatos előterjesztés, valamint a földtörvény módosításának elfogadása várható.

A házelnök előzetes napirendi javaslata nem tartalmazza, de a Fidesz korábban közölte, mihamarabb tárgyalni kívánják a kormány devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatát.

Rendezvénynaptár
<2020. július>
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu