Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
"Láss szívvel, adj szívből!" - családi nap

Az Educatio családi napot szervez az együttnevelésért és színes programot kínál minden érdeklődőnek a Margitszigeten. A rendezvény díszvendége Agárdi Szilvia énekesnő.

Helyszín: Iharos Sándor Margitszigeti Atlétikai Centrum
Kezdete:2014.06.14. szombat 10:00
Vége: 2014.06.14. szombat 18:00


Egy nap, a találkozások napja, amikor a sajátos nevelési igényű és a többségi gyerekek együtt játszanak és örülnek a koncerteknek, szórakoztató programoknak.

Egy nap, amikor egymás szemével nézzük a világot és megtudhatjuk, hogyan éreznek és gondolkodnak fogyatékossággal élő emberek.

Egy nap, amikor a leginkább érintettek, az akadállyal küzdő fiatalok és családjaik választ kaphatnak kérdéseikre.

A nyitott, elfogadó és érzékeny társadalom nem csupán utópia. Minden egyes nappal és együttnevelést támogató rendezvénnyel közelebb kerülünk az integráció teljesebbé válásához. Hiszen egyre több ember, egyre fiatalabban és egyre gyakrabban találkozik sajátos nevelési igényű társakkal, így számukra már természetes az elfogadás. Ám vannak, akik nem ilyen szerencsések, nem tudják, miként viszonyuljanak hozzájuk, nem ismerik, milyen nagyszerű közös élmények várhatnak rájuk. Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. rendezvénye épp ebben segít!

Játszva nyitottá válni

Az Iharos Sándor Margitszigeti Atlétikai Centrumban megrendezendő eseményen kicsik és nagyok kipróbálhatják, milyen kerekesszékkel közlekedni, milyen lehet a világot látássérültként észlelni, s hogy még inkább egy nyelvet beszéljenek, mini jelnyelvi- és Brailles írás órákon is részt vehetnek, ahol elsajátíthatják a legfontosabb kifejezéseket. Nem véletlen tehát az esemény „Láss szívvel, adj szívből!” szlogenje sem, amit Agárdi Szilvia énekesnő, a rendezvény díszvendége is vall:

„Az én küldetésem, hogy szeretetet adjak az embereknek, és hogy meg tudjam mutatni, ugyanolyan értékű ember lehetek a sérülésem ellenére is. Ezért is fontos, hogy legyenek ilyen rendezvények, mert ezek összetartják a gyerekeket és a sérült gyerekekben ki tud alakulni egy olyan kép, hogy igenis, ő is ugyanolyan értékű ember, mint az ép társa. A pozitív gondolkodás a lényeg, szemlélet kérdése minden. Minden ember élete teljes, csak azzá kell tennie. Mindkét részről nyitottnak kell lenni. Én sosem mutattam, hogy aliglátó vagyok, ugyanúgy viselkedtem a többiekkel, így nem tekintettek másnak és mindig mondták, hogy „bocs, elfelejtettem, hogy te nem látsz”. Sikerült ezt elérnem, ami tök jó! Nagyon hasznosnak találom a rendezvényt, nagyon tetszik, hogy sérült és ép gyerekek együtt dolgoznak és a programok is nagyon színesek, ez tetszeni fog a gyerekeknek!”

A gyerekek együtt játszhatnak kézműves- és sportos foglalkozásokon, tapsolhatnak Palya Bea, Rutkai Bori, Szalóki Ági, az Apacuka zenekar és természetesen Agárdi Szilvia koncertjére, de mesejátékokat és bábszínház előadásokat is megcsodálhatnak.

Segítség minden esetre

A nívós koncertek, izgalmas játékok, sportprogramok mellett az Educatio rendezvénye informatív kerekasztal-beszélgetésekkel is készül 2014. június 14-ére, amelyekkel szintén az elfogadás, az integráció és az együttnevelés fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. Az érdeklődők megtanulhatják, mit és hogyan tegyenek, ha egy látássérült kér tőlük segítséget az utcán, vagy egy akadállyal küzdő ember érkezik az osztályba/munkahelyre. Kiderül az is, mi a teendő, ha szokatlan fejlődésű gyermek születik a családba vagy akadályozottá válik az addig ép gyerek? Megtudhatjuk, milyen befogadó munkahelyek léteznek? Mi mindenben segít a sport és a művészet? A kérdésekre szakemberek, fogyatékossággal élő civil és közismert emberek vagy családtagjaik adnak választ, többek között Agárdi Szilvia és édesanyja.

A belépés ingyenes!

Program >>  

Rendezvénynaptár
<2020. július>
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu