Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
FŐKIR
2008.08.22. péntek

A FŐKIR a Fővárosi Oktatástechnológiai Központ irányításával és közreműködésével kifejlesztett és üzemeltetett Oktatásadminisztrációs Rendszer.

A FŐKIR kifejlesztésével - kezdetektől - alapvetően két igényt kívántuk kielégíteni. Egyrészt az oktatási intézmény(eke)t fenntartók természetes, a fenntartotti körből származó adatigényét, másrészt az egyes oktatási intézmények munkáját megkönnyítendő, eszközt kívántunk adni az iskola-menedzsment kezébe az egységes adatkezelés megvalósítására.

 

A Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő intézmények körében 2003. őszétől működik a FŐKIR (Fővárosi Közoktatási Információs) Rendszer, amely teljes körűen kiszolgálja a fenntartó - fenntartott oktatási intézmény közötti adatszolgáltatási, adatforgalmi szükségleteket, továbbá támogatást nyújt az intézmények számára kötelező adattárolási és külső adatszolgáltatási igények, kötelezettségek kielégítésérhez.

A FőKIR-INFO webes szolgáltatásunk révén, az arra jogosult felhasználók (iskolaigazgatók és helyeteeseik, gazdasági vezetők, iskolatitkárok) ezen az úton érhetik el a FőKIR szolgáltatásait, a legfrissebb híreket, adatlapokat, útmutatásokat. Ugyanaezen felhasználói kör számára zárt levelezőlistákat működtetünk a hétköznapi kommunikáció hatékonyabbá tételére.

           

           

A FÖKIR, az általunk továbbfejlesztett Fenntartói, Önkormányzati Közoktatási Információs Rendszer, amelyet konzorciumi partnereinkkel az Oktatási és Kulturális Minisztérium által meghirdetett akkreditációs eljárásra nyújtottunk be.

Örömmel tudathatjuk, hogy a több év óta a Fővárosi Önkormányzat intézményi körében használt, a FOK által kifejlesztett FÖKIR elnevezésű szoftver akkreditációra benyújtott legújabb változata megfelelt a felhívásban rögzített követelményeknek, azt az Akkreditációs Bizottság elfogadta, így e továbbfejlesztett rendszer ma már nem csak a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott intézményi körben, hanem Budapesten és az országban több helyen is aktív kiszolgálója a hétköznapi iskolaadminisztrációs feladatok ellátásának.

Rendezvénynaptár
<2020. augusztus>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu