Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
2011. február 2. - Bodnár Imre kiállítása a Weszely Galériában
2011.02.07. hétfő
Bodnár Imre
"Bodnár Imre képei megdolgoztatják lankadt képzeteinket. Aktivitásra késztetnek, a belelátás felfedező örömén keresztül jutunk el esztétikai élményekhez. Ezt egyetlen káprázatos 3D filmes élmény sem képes pótolni. A kert, bár kínálja magát, mégis mi alkotjuk meg, műveljük értő vagy éppen értetlen kertész módjára. Csak magunkban kereshetjük az okokat, ha nem találunk virágot, gyümölcsöt." (Megnyitó)

A grafikusművész, az 5KOR csoport tagja, második alkalommal látogatott el a Weszely Galériába. Mostani kiállításának címe: Kert.
A megnyitó ünnepségen Sárik Zoltán, az intézet igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Utalt az intézet hagyományaira, a galéria eddigi kiállításaira, üdvözölte a művészt. Szokolyi Attila, a Józsefvárosi Zeneiskola növendéke, három Bach darab gitár átirat előadásával örvendeztette meg a látogatókat.

Kucsák László parlamenti képviselő, Pestszentlőrinc-Pestszentimre alpolgármestere, a fővárosi közgyűlés oktatási bizottságának alelnöke megnyitójában felidézte, hogy második alkalommal állíthat ki a galériában a lőrinci művész, bizonyítva a főváros és a kerület szoros kulturális együttműködését. Felidézte a grafikusi pályaképet, valamint tanári hivatásának állomásait. Invitálta a látogatókat közös sétára Bodnár Imre misztikus kertjébe.A számok misztériumát tréfásan felidézve jelezte, hogy még sok hasonló alkalommal szeretne ilyen bensőséges kiállításon résztvenni.
Bakos Tamás az ELTE-TOFK tanszékvezetője, festőművész, szakmai megnyitója kezdetén megemlítette, hogy a Lőrincen alakult művészeti csoportban talán kettőjük művei között lehet megtalálni a legtöbb hasonlóságot, bár más anyaggal, technikával, de hasonló gondolatisággal közelítenek a művészi kifejezés lehetőségeihez. Érzékeny, finoman cizellált megnyitó szavaiban felsejlenek a grafikusművész belső világának vonzó sziluettjei, a vizuális jelek értelmezési lehetőségei.

 

"Bodnár Imre segít nekünk abban, hogy sajátos élményhez jussunk. Sejtelmes, lágy formákat tesz láthatóvá (egy kertben ritka vendég az egyenes vonal, a geometria ), amelyek a terembe lépve hirtelen körbeölelnek bennünket, mintha dombok, lankák között haladnánk"- írja megnyitójában az alkotótárs.    

Bodnár Imre művészete bensőséges, ugyanakkor rendkívül gazdag és szerteágazó utalásokat tartogat a látogató számára. A művész változatos technikával, különböző méretben megjelenő művei arra ösztönzik a nézőt, hogy induljon el Bodnár Imre belső világának megismerésére

További sok sikert kívánunk a művésznek, várjuk a képzőművészet iránt érdeklődő látogatókat, diákcsoportokat.

A kiállítás 2011. március 30-ig munkanapokon 8-18 óra között tekinthető meg.

A fényképeket Somody Beáta készítette. 

Varga Ferenc
pedagógiai szakértő
művészetek

Rendezvénynaptár
<2020. május>
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu