Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Tavaszi érzések, tavaszi hangulatok a Weszely Galérában
2011.04.21. csütörtök
Teliska megnyitó
Színes, szemet gyönyörködtető kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a Mérei Ferenc Pedagógiai Intézet kiállító terében. Teliska Gyöngyi festőművész változatos technikával, sokszínű anyagfelhasználással készült, esztétikai örömet jelentő  alkotásait bemutató kiállítását Dr. Feledy Balázs művészeti író nyitotta meg április elején, az intézet első emeletén berendezett galériában.

Az akvarellekből, pasztelképekből, kollázsokból felépülő egységes benyomás a művésznő bensőséges világát idézi, olyan lelki területekre kalandozhatunk a kiállított művek segítségével, melyek bemutatására csak egy érett, a művészi önkifejezés eszköztárát magas színvonalon, biztonsággal kezelő alkotó képes. Feledy Balázs megnyitójában kitért a címválasztás tematizáló szerepére. Külön felhívta a közönség figyelmét a "Szárnyak" statikus, míg a "Szárnyalás" kifejezés dinamikus jellegére- alternatív címet adva a kiállításnak-, egyúttal kiemelte a képek erőteljes, vibráló, ugyanakkor harmonikus jellegét. Kitért megnyitó beszédében a galéria céljára, a kiállítás egy folyamatot lezáró, ugyanakkor egy új elgondolást beindító szerepére.
Gyöngyi mint pestszentlőrinci festő lezárja a kerület jelentős művészeti életének  a galériában látható, másfél éve tartó bemutatóját, ugyanakkor mint festőnő elindítója a következő sorozatnak, a női festő-tanárokat bemutató kiállításoknak.

Kucsák László alpolgármester a kerület nevében köszöntötte a festőművész-igazgató asszonyt, aki mindkét hivatását szívvel-lélekkel, magas színvonalon végezve bizonyítja, hogy kellő akarat, elszántság és tehetség birtokában képesek a tanárok maradandó életművet alkotni, miközben a civil szakmájukkal is elmélyülten, értékorientáltan foglalkoznak.
Tóth Katalin, a Dohnányi Ernő Zeneiskola tanára, fuvolaművész csodálatos előadásában hallott Debussy mű hangulata, gondolati tartalma szorosan illeszkedett a kiállított alkotásokhoz. 
A vendégkönybe írt megjegyzésekből kitűnik, hogy a megnyitót követően, a fővárosi rajzversenyre érkezett diákok, kisérőik tetszését is elnyerte a kiállítás.
Gratulálunk Teliska Gyöngyinek, sokoldalú tevékenységéhez további sok sikert kívánunk!

(A fényképeket Magyar József készítette.)

Varga Ferenc
pedagógiai szakértő

Rendezvénynaptár
<2020. május>
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu