Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
A 2011-es fővárosi kompetenciamérés-eredmények elemzése
2012.06.04. hétfő
okmajanlo

Több újdonsággal is szolgál úgy a fenntartó, mint a fővárosi fenntartású középfokú oktatási intézmények számára az elemzés, mely a korábbi évek módszertani gyakorlatát követi.

Elsődlegesen a fővárosi fenntartású intézmények 10. évfolyamos tanulói 2011. évi teljesítményének összegzésére koncentrál az elemzés, melynek tanulságait, az egyes intézményekre vonatkozó következtetéseit és megállapításait az iskolák már a 2011/2012. tanév záró értekezletén is megismerhetik, megvitathatják és beépíthetik a következő tanévi munkatervük fejlesztési céljai közé.
A megelőző évi Országos kompetenciamérés során bevezetett évfolyamfüggetlen skála az egyes iskolákban tanuló diákok két év alatt bekövetkezett fejlődésnek mértékét képes kimutatni, ezzel összehasonlíthatóvá teszi a telephelyek fejlődést támogató erőfeszítéseit. Az egyes tanulók 2009. évi nyolcadikos és 2011. évi tizedikes eredményeinek összehasonlítását, a feladatonkénti teljesítmények értékelését az OKM FIT elemző szoftverrel lekérdezett adatok alapján mutatja be a fővárosi szintű elemzés.
A fenntartói, iskolatípusonkénti eredmények értelmezése mellett külön szempontként megjelent a teljesítmények nemek szerinti elemzése is, mely az eltérő összetétel miatt befolyásolhatja az egyes iskolák, telephelyek eredményeit, magyarázhatja azok eltéréseit.
Nagyon erős hatással bír az azonos képességű tanulók közötti teljesítménykülönbségek magyarázatára családi hátterük, gazdasági ellátottságuk, szüleik iskolázottsága, melyet a családiháttér-indexben foglal össze az Országos kompetenciamérés. A tanulók és szüleik által háttérkérdőíven szolgáltatott fővárosi adatok töredezettsége csak alig több mint a telephelyek felére tette lehetővé ennek a mutatónak a kiszámítását, így az ez alapján levonható  fontos, a telephelyen folyó munkát láthatóvá tevő következtetések is csak ezen telephelyekre érvényesek.
Az elemzés letölthető honlapunkról.

Kapcsolódó anyagok
Rendezvénynaptár
<2020. július>
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu