Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Magyar oktatáshatékonysági mutatók az OECD-átlagok tükrében
2013.01.17. csütörtök
Hungay_ajanlo

2012-es OECD-átlagokkal vethetjük össze a saját oktatási rendszerünk eredményességi mutatóit a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) által publikált kétoldalas összefoglalóban.

A Hungary Key Facts táblázata alapján megállapíthatjuk például, hogy a csak középfokú végzettségűek béréhez képest Magyarországon az egyik legmagasabb a diplomások bére a munkavállaló nemétől függetlenül, de azt is, hogy a korábbi pozíciónkból veszítettünk a 15-29 évesek oktatáson-képzésen és alkalmazáson kívül rekedtek arányát tekintve.

Átlag közeli a helyezésünk a középfokú lemorzsolódási mutatók mentén, ám jelentős fejlődésre van szükség, hogy ugyanezt elmondhassuk például a felsőoktatásról, az oktatásra fordított GDP arányos finanszírozásról, vagy a tanulók heti óraszámáról.

Az oktatást érintő indikátorok évente megjelenő összesítése, az Education at a Glance a 34 OECD-tagország és további G20 tagállam oktatási intézményrendszeréről, hatékonyságáról, az oktatási befektetések megtérüléséről gyűjt megbízható és érvényes adatokat.

A 2012-es Education at a Glance új szempontokkal bővítette az adatszolgáltatás körét, így többek között kitér a globális gazdasági válságnak az oktatásfinanszírozásra kifejtett hatására, a bölcsődei-óvodai nevelés megjelenési formáira világszerte, az oktatás hatására a makroökonómiai mutatók alakulására, vagy a felvételi vizsga a közép- vagy felsőoktatáshoz való hozzáférést befolyásoló hatására.

Kapcsolódó anyagok
Rendezvénynaptár
<2020. július>
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu