Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Értékelésre felkészülten
2013.05.09. csütörtök
tanfolyamajanlo

Két hónap alatt két csoportban 29 pedagógus vérteződött fel az objektív, megbízható és érvényes értékelés elméleti, és az ezt mérni képes mérőeszköz elkészítésének gyakorlati képességével.

A hozzáadott érték – mit és miért mérünk? (Tudás-, készség-, képesség- és kompetenciamérések) című 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzés az elméleti ismeretek és a gyakorlati képességek mellett hozzájárult a kollégák szakmai megújulásához, mérés-értékelési kultúrájuk fejlődéséhez.

A továbbképzés célja, hogy felkészítse az azon részt vevőket az objektív értékelés iskolai megvalósítására, miközben áttekintést kapnak a nemzetközi és az országos mérések rendszeréről és legfrissebb eredményeiről.

A továbbképzés az értékelés elméleti háttere, a mérés szakmai-módszertani, valamint statisztikai alapjai mellett nagy súlyt fektetett a gyakorlatorientáltságra.


 


 A hallgatók szakjuknak, szakterületüknek megfelelő mérést terveztek meg, a méréshez elkészítették a mérőeszközt, azzal próbamérés során adatokat gyűjtöttek, melyeknek statisztikai feldolgozása után a szükséges módosításokat el is végezték az így immár véglegesnek tekinthető feladatlapokon. Kitartó munkával, változatok tucatjait átdolgozva születtek így feladatlapok nemcsak a hagyományos közismereti érettségi tárgyak területére, hanem többek között szövegszerkesztésből gyengénlátók számára, nyomdaipari, faipari ismeretekből, hulladékkezelés-hulladékgyűjtés, környezet- és egészségvédelem háztartástan-életvitel témakörében, pedagógiából, makroökonómiából, hogy csak párat említsünk.

A továbbképzés zárásakor kitöltött elégedettségi kérdőív adatai alapján a foglalkozást tartó két pedagógiai értékelési szakértő, Südi Ilona és Török József szakmai támogató tevékenységével, mentorálási gyakorlatával és elméleti felkészültségével egyaránt elégedettek voltak a hallgatók, akik jelezték, a mérés-értékelési terület munkájába való bepillantás után szeretnének rendszeresen kapcsolatban maradni, információkhoz jutni a továbbiakban is.

Az akkreditált mérés-értékelési továbbképzések következő ciklusa tantestületi keretben kihelyezett továbbképzés formájában 2013 augusztusának végén indul.


Rendezvénynaptár
<2020. július>
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu