Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
A főváros kilépett az Oktató Városok Nemzetközi Szövetségéből
2012.03.12. hétfő

A Fővárosi Közgyűlés 2012. február 1-jével megszüntette a tagságot az Oktató Városok Nemzetközi Szövetségében.
Portálunk Oktató Városok rovata nem frissül a jövőben, azonban az archív dokumentumok, cikkek továbbra is elérhetők lesznek weboldalunkon.

A nehéz anyagi körüléményekre való tekintettel a Fővárosi Közgyűlés 2012. január 25-ei nyilvános ülésén Csomós Miklós oktatásért felelős főpolgármester-helyettes előterjesztést nyújtott be a Főváros tagságának megszüntetésére az Oktató Városok Nemzetközi Szövetségében. 

Az Oktató Városok Nemzetközi Szövetségét (International Association of Educating Cities) létrehozó mozgalom 1990-ben indult útjára az Oktató Városok Első Nemzetközi Konferenciáján Barcelonában; Budapest 1996-ban csatlakozott a szervezethez. A szövetség célja a különböző városok együttműködésén alapuló tanulás, ismeretszerzés a fejlődés szolgálatában. "Ennek érdekében különböző országok városaiban szerveznek konferenciákat, amelyeknek témái hasznosak ugyan, de nem nyújtanak szakmai szempontból hatékonyabban alkalmazható útmutatást a hazai konferenciákon megfogalmazottakhoz képest a Főváros oktatási-ifjúsági feladatellátása kapcsán. Az együttműködés közvetett költségei mellett, a szövetség 1.650 USD tagdíjat állapított meg. Annak ellenére, hogy az együttműködések a gyermekek és fiatalok élethelyzetének támogatása szempontjából Budapest életében is fontos helyet és szerepet tölthetnek be, a tagsággal járó költségekre a fővárosi önkormányzat nehéz anyagi helyzete miatt nem tud forrást biztosítani, ezért szükséges a tagságok megszüntetése."
[Javaslat a Főváros tagságának megszüntetésére a Gyermekbarát Városok Európai Hálózata, Oktató Városok Nemzetközi Szövetsége vonatkozásában.]

Forrás: Budapest Portál

Rendezvénynaptár
<2020. június>
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu