Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Visszatekintés 2008-ra
2009.02.09. hétfő


Korábbi gyakorlatunkon változtatva, három rendezvényt szerveztünk egymás folytatásaként 2008. november 12-19. között, s a helyszín is változott: konferenciánk bekerült a belvárosba.

 

 

Az „Oktató Városok Nemzetközi Szövetsége VIII. Közép-európai Találkozója” nevű konferenciánk az Eötvös József Gimnáziumban, gondosan válogatott meghívotti körben: IAEC közép-európai tagvárosokkal, valamint a korábbi konferenciáinkon mutatott kitartó érdeklődésű, potenciálisan belépni szándékozó városokkal zajlott, remek előadásokkal a „Lendületben a város” cím égisze alatt. Főpolgármester úr előadását díszvacsora követte.

Az IAEC operatív döntéshozó szerve, a Végrehajtó Bizottság is konferenciánk helyszínén tartotta soros kétnapos ülését; tagjai (többen már a díszvacsorán) konferenciánk második napján csatlakoztak rendezvényünkhöz, ezzel is emelve annak fényét és látogatottságát.

Az IAEC kísérleti szemináriumsorozata nálunk ért véget; „Oktató város és helyi önkormányzat” címmel az első napján a civil társadalom főbb szereplőinek, a második napon a Főpolgármesteri Hivatal politikusainak, vezető tisztségviselőinek a résztvételével.

Mindhárom rendezvényünk sikerrel zárult. Értékelő megbeszélésén a tapasztalatokat leszűrve megállapíthattuk, hogy fordulóponthoz érkeztünk – új minőséget hozott évi munkánk ezzel a rendezvénysorozattal, remélhetően ennek hatására egy kicsit a városházi munka is javulni fog.

Jövőre vonatkozó akciótervünkben 3+1 nagy feladat szerepel: hálózatépítés, az ifjúság bevonása, kis műhelyek – többoldalú megbeszélések; Nyíregyházán és Pécsett, 6-7 meghívott város képviseletével – szervezése nagyobb léptékű konferencia helyett. Az IAEC hírverő vándorkiállítása szeptemberben nyitja meg budapesti állomását két hétre; ennek helyi megszervezése is komoly feladatnak ígérkezik.

 

Rendezvénynaptár
<2020. augusztus>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu