Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Válaszolunk 01
2008.09.23. kedd

Olvasói kérdés:

Kerületünk óvodáit a fenntartó önkormányzat közös igazgatásúvá tette. A nyolc óvoda most egy irányítás alatt működik, melynek vezetői feladatait én nyertem el. Az átadás-átvétel folyamata formailag megtörtént. A személyi anyagokat most tekintem át, s azt tapasztaltam, hogy az egyik intézményben a kinevezett óvodapedagógusoknak nincs meg a hatósági erkölcsi bizonyítványa, de még az önéletrajz is hiányzik a dokumentumból. (Az érintettek többsége legalább 10-12 éve dolgozik az adott óvodában.) Utólag be lehet-e kérni a hiányzó dokumentumokat? Tisztelettel: Bné K.L.

 

Válasz: 


Tisztelt Kolléganő!
Az alkalmazás feltételei között (Közoktatási törvény 16.§) a közoktatási intézmények-ben foglalkoztatottak esetében a „büntetlen előéletet” alapfeltétel. Ezért a hiányos személyi anyaggal rendelkező kollégáktól még akkor is be kell kérni a hatósági erkölcsi bizonyítványt, ha munkavégzésüket az adott intézményben hosszabb ideje végzik. A munkatársakat írásban kell felkérni a hiánypótlásra. Célszerű 30 napos határidőt megadni. (E körbe nem csak a pedagógus munkakörben foglalkoztatottak tartoznak, hanem a pedagógus munkát segítők is, így például a dajka is.)
Tekintettel arra, hogy az intézmény határozatlan időre alkalmazta az óvodapeda-gógusokat, s ebben az esetben pályázat útján került az állás betöltésre, az önéletrajz szükséges része a személyi anyagnak. Ebben az esetben azonban csak az óvodapedagógusoktól kell a hiányzó dokumentumot pótlólag bekérni. (Figyelem! Nincs szükség a visszadátumozásra!)
Egy jó tanács! Minden ilyen esetben az átvevőnek érdemes egy jegyzőkönyvben a hiánylistát rögzítenie. Ez egy későbbi fenntartói ellenőrzés alkalmával hasznos lehet.

Cs. F.

Rendezvénynaptár
<2020. augusztus>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu