Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Válaszolunk 28
2010.02.22. hétfő

Olvasói kérdés:
Szeretném megtudni, hogy melyik felsőfokú német nyelvvizsgát érdemes letenni, mely a külföldi egyetemek és munkaadók álltal is elfogadott?  Az ÖSD, a Gothe vagy az ECL az elismertebb Európában?
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget! (RS)

Válasz:
Mindhárom Ön által említett vizsgatípus rendelkezik magyarországi akkreditációval, s elismerik Európa szerte is, tehát lényegében teljesen mindegy, hogy melyik vizsgát választja. Javasolnám, ha konkrét külföldi továbbtanulási elképzelései vannak, tájékozódjon az adott felsőoktatási intézmény honlapjáról, hogy a nyelvtudás igazolására van-e valamilyen speciális elvárásuk.
Megjegyzem, hogy a Gothe Intézet a klasszikus vizsgák mellett a nyelvtudás mérésére szolgáló tesztrendszereket is kifejlesztett (Testservice Deutsch für den Beruf), melyek segítségével a vállalatok gyorsan ellenőrizhetik a hozzájuk pályázók nyelvtudását, tehát nem pusztán a nyelvtudást igazoló dokumentum megléte a lényeges. 
A vizsga kiválasztásakor elsődleges szempontként azt mérlegelje, hogy melyik az a vizsga, amelyen eredményesen szerepelhet. Minden egyes vizsgarendszer feladatai (mintafeladatsorok) elérhetőek és letölthetőek az internetről. Amennyiben jelenleg is aktív nyelvtanuló, kérje ki szaktanára tanácsát vagy forduljon egy olyan nyelviskolához, mely egyben vizsgaközpontja is valamely vizsgarendszernek. Sokszor a siker záloga a célirányos és intenzív felkészülés, ezért javasolt lehet egy intenzív nyelvvizsga-előkészítő tanfolyamon való részvétel.

Kormos László
pedagógiai szakértő
német nyelv

Rendezvénynaptár
<2020. augusztus>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu