Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Válaszolunk 30
2010.03.17. szerda

Olvasói kérdés:
Az elmúlt évben újítottam meg  a 7 modulos ECDL vizsgámat. Óvónőként dolgozok, és az oviban hetente két alkalommal játékos informatika foglalkozásokat tartok 4x20 percben az érdeklődő- középső, illetve a nagycsoportos gyermekeknek, immár 10 éve. Ezen kívül a saját csoportomban is alkalmazom az IKT-s eszközöket, pl. az aktív táblát, Classmate PC-ket a szemléltetéshez, zenehallgatáshoz, a mikrocsoportos formában történő egyéni képességfejlesztéshez.
Kérdésem: Jár-e valamiféle pótlék a vizsgáimért, illetve, hogy napi szinten használom a megszerzett tudást a fejlesztő munkámban?
Válaszát köszönöm!
Üdvözlettel: Sz. E.

Válasz:
Tisztelt Kolléganő!
Hozzánk érkezett kérdésére a válasz alapját a 138/1992. (X. 8.) Korm. rendelet adja meg, amely a közalkalmazottakról szóló 1992. évi XXXIII. törvény végrehajtásáról rendelkezik a közoktatási intézményekben
15. § (1) A pedagógus-munkakörökben foglalkoztatott közalkalmazott pedagógusnak a közalkalmazotti törvényben és a Munka Törvénykönyvében meghatározottak mellett a (2)-(6) bekezdésben foglaltak szerint illetménypótlék jár, illetve illetménypótlék adható.
(2) A pedagógus-munkakörökben foglalkoztatott közalkalmazott pedagógusnak a következő illetménypótlékok járnak:
.
.
h) számítástechnikai pótlék annak, aki általános iskolában, középiskolában, szakmunkásképző iskolában - kizárólag a számítástechnikai és informatikai ismeretek oktatásán kívül - a tantervi követelmények átadásához és elsajátításának ellenőrzéséhez rendszeresen informatikai eszközöket, módszereket alkalmaz. Az informatikai ismeretében való jártasságot legalább „E” fizetési osztályba sorolásra jogosító informatikai, számítástechnikai szakképzettséggel kell igazolni.

Tehát illetménypótlék nem illeti meg önt, mert az ECDL képzés nem elégséges az „E” fizetési osztályba soroláshoz.
A hivatkozott rendelet a pótlék megítélésénél az intézményi kört is felsorolja, ebben az óvoda nem szerepel. Ennek oka, hogy az óvoda a nevelés és nem az oktatás színtere. Márpedig a számítógéphez kötött foglalkozások – még ha játékos formában történnek is – ellentétesek az Óvodai Alapprogramban foglaltakkal.

Csillag Ferenc
közoktatási szakértő

Rendezvénynaptár
<2020. augusztus>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu