Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Válaszolunk 80
2014.03.04. kedd
Olvasói kérdés:
Tisztelt Portál!
Érdeklődni szeretnék, hogy a lentebb említett együttműködő partnerekről ismertető hol található az oldalon, illetve milyen formában lehet jelentkezni, mint a közösségi szolgálat folyamatában fogadó intézményi szerepet vállaló, a portálon regisztráló intézmény.
Válaszukat várva, tisztelettel
GK

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény rendelkezik arról, hogy a középiskolás diákoknak az érettségit megelőzően, három tanéven keresztül, arányosan elosztva 50 óra Közösségi Szolgálatot kell teljesíteni, amely először a 2012/2013. tanévben belépő 9. osztályos tanulókra vonatkozik. A Fővárosi Önkormányzat Köznevelési és Ifjúsági Feladatokat Koordináló Főosztály tevékenységében kiemelt szerepet vállalt a fővárosi diákok közösségi szolgálatának szervezéséhez kapcsolódó feladatok összefogásában és koordinálásában, így folyamatosan keressük a fővárosi diákok számára - együttműködő partnerek révén - azokat az alternatív lehetőségeket, amelyeken keresztül úgy teljesíthetik ezt a feladatot, hogy szemléletükbe beépül az önkéntes tevékenység iránti elkötelezettség. 

Válasz:
Tisztelt GK!
Örömmel vettük, hogy, mint fogadó intézmény, regisztrálni szeretnék iskolájukat. Bár a mi oldalunkon nincs erre lehetőség, két - velünk együttműködő - intézmény portálján lehetséges.
Az iskolai közösségi szolgálat megszervezését elsősorban az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet koordinálja. Portáljuk, mely azzal a céllal jött létre, hogy segítse az érdeklődőket a tájékozódásban. Egyszerre szolgálja az iskolai közösségi szolgálat megszervezését és az érdeklődő közönség kíváncsiságának kielégítését. Elérhető: www.kozossegi.ofi.hu . Erre az oldalra regisztrálni úgy tudnak, ha a kozossegi.szolgalat@ofi.hu e-mail címre írnak. Válaszlevelükben tájékoztatni fogják Önöket a szerződés feltételeiről és menetéről.

A Fővárosi Önkormányzat Köznevelési és Ifjúsági Osztálya is kiemelt szerepet vállal a fővárosi diákok közösségi szolgálatának szervezésében és koordinálásában.

A FOK Nonprofit Kft. együttműködésével létrejött az Iskolai Közösségi Szolgálatot Támogató Rendszer honlapja, amely információt nyújt a szolgálati lehetőségekről, és segíti a szervezést, lebonyolítást és dokumentálást.

A honlap publikus felülete a www.kozossegiszolgalat.fok.hu címen érhető el. A csatlakozni kívánó „fogadó szervezetek” / közösségi szolgálati helyet biztosító szervezetek/ ill. oktatási intézmények a következő elérhetőségeken jelezhetik a csatlakozási szándékukat a  Közösségi Szolgálati Programhoz:

Kiss Valentina
ifjúsági szakreferens
Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal
Kulturális, Sport, Köznevelési,Egészségügyi és Szociálpolitikai Főosztály
Köznevelési és Ifjúsági Osztály
1052 Budapest Városház u. 9.-11.
telefon: +36-1-999-8077
e-mail: kiss.valentina@Budapest.hu

Óvári Márta
szaktanácsadó
FOK Nonprofit Kft.
1088 Budapest, Bródy Sándor utca 14.
e-mail: ovari.marta@fok.hu

Gonda Judit
pedagógiai szakértő


Rendezvénynaptár
<2020. június>
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu