Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Válaszolunk 06
2008.12.02. kedd

Olvasói kérdés:
Meghírdetett iskola igazgatói állással kapcsolatban szeretném megkérdezni a következőket.
2007.évi 3. sz. OKM közlönyben megjelent feltételekeket nem értem.
Kozma faipari, Petrik vegyiparinál a feltételek a következők:egyetemi szintű tanári v.és szakképzettség legalább öt év pedagógus szakvizsga Kérem ez mit jelent ? Egy történelem szakos középiskolai tanár az állást nem pályázhatja meg,ha már 25 éve középiskolában tanít ?
Ugyanebben a közlönyben pár oldallal tovább Madách Gimnázium egyetemi szintű tanári v.és szakképzettség, legalább 5év pedagógus munkakörben szerzett gyakorlat Mit jelentaz egyiknél és mit a másiknál a szakképzettség.Miért kellaz egyiknek ped. szakvizsga a másiknak ,pedig csak gyakorlat.
Mingkettőt a Főváros hírdette meg.Kérem a felvetett problémámra a választ.Köszönettel. Rajnai Katalin nyugdijas pedagógus, aki 34 évet töltött el egy középiskolában

Válasz:

Kedves Kolléganő!

Kérdésére válaszolva, a Kozma, Petrik egyetemi tanári vagy egyetemi szakképzett-séget (pl. a Petrikben vegyészmérnököt), legalább öt év gyakorlatot és pedagógus szakvizsgát (amit hétévenként kell teljesíteni) írt elő pályázatában. Tehát ebben az esetben a középiskolai tanár, 25 éves tanítási gyakorlattal pályázhat, ha letett valamilyen szakvizsgát (pl. ma már végzett vezetőképzőt).

A Madách Gimnáziumba pályázhat tanár, vagy nem tanár (pl. színész), ha legalább öt év pedagógus munkakörben szerzett gyakorlata van.

A kiírónak kizárólagos joga van arra, hogy eldöntse, mit hirdet.

A Madách Gimnáziumban profiljából adódóan bármely egyetemi végzettséget elfogadnak és valószínű fiatal kollégára várnak (akinek nincs hét év után szerzett szakvizsgája). A szakközépiskolába a nevelési gondok, a beiskolázási nehézségek, a szakképzés különválasztása miatt a pályázati feltételek a kiíró szándéka szerint "szigorúbbak".

Amennyiben válaszunk nem elégíti ki egy 2007. évi kiírásra vonatkozóan, úgy kérdésével kérem, forduljon a pályázatot kiíró Fővárosi Önkormányzat Oktatási Ügyosztályához.

Üdvözlettel: 
A szakértő

Rendezvénynaptár
<2020. augusztus>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu