Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
2014.04.01. kedd
Olvasói kérdés:
GYES-en voltam 5 évig, illetve két alkalommal OKJ-s tanfolyamon vettem részt, amely közép-, majd felsőfokú könyvtáros képesítést adott (120+120óra). A GYED/GYES éveit is hozzá kell számolni a hétévente megszerzendő creditekhez, órákhoz, vagy a nettó tanítással eltöltött hét évek után kell a 120 óra továbbképzéseket összegyűjteni? (WE)Tovább >>

2014.03.04. kedd
Olvasói kérdés:
Tisztelt Portál!
Érdeklődni szeretnék, hogy a lentebb említett együttműködő partnerekről ismertető hol található az oldalon, illetve milyen formában lehet jelentkezni, mint a közösségi szolgálat folyamatában fogadó intézményi szerepet vállaló, a portálon regisztráló intézmény.
Válaszukat várva, tisztelettel
GK

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény rendelkezik arról, hogy a középiskolás diákoknak az érettségit megelőzően, három tanéven keresztül, arányosan elosztva 50 óra Közösségi Szolgálatot kell teljesíteni, amely először a 2012/2013. tanévben belépő 9. osztályos tanulókra vonatkozik. A Fővárosi Önkormányzat Köznevelési és Ifjúsági Feladatokat Koordináló Főosztály tevékenységében kiemelt szerepet vállalt a fővárosi diákok közösségi szolgálatának szervezéséhez kapcsolódó feladatok összefogásában és koordinálásában, így folyamatosan keressük a fővárosi diákok számára - együttműködő partnerek révén - azokat az alternatív lehetőségeket, amelyeken keresztül úgy teljesíthetik ezt a feladatot, hogy szemléletükbe beépül az önkéntes tevékenység iránti elkötelezettség. 

Tovább >>

2013.10.18. péntek

Olvasói kérdés:
Tisztelt Cím !
Én az ügyben szeretném segítségüket kérni, a lányom harmadszorra próbálkozik matematikából pótérettségit tenni,(külön órákra járt) ha nem sikerül neki megint nem lehet valami más tantárgyat választani amiből érettségizhet,mert így nem lesz meg soha az érettségi bízonyítványa.Van e egyáltalán ilyen lehetőség és ha van hol lehet ezt intézni.
Segítségüket előre is köszönöm.
Üdvözlettel: CA

Tovább >>

2012.08.14. kedd

Olvasói kérdés:
Tisztelt Cím!
A közoktatási törvény módosításával kapcsolatban várom válaszukat a következőkre:
- Kisfiam 2013. május 17-én lesz 6 éves. Egészséges gyermek. 2012. szeptembertől középső csoportos lesz (a kiscsoportot kétszer járta) egy magánóvódában.
Kérdésem, az, hogy 2013. szeptember el kell mennie iskolába , úgy értve, hogy kötelező elmenni iskolába? vagy lehetőség szerint csak 2014. szeptemberben?
Köszönettel, MO

Tovább >>

2012.06.18. hétfő

Olvasói kérdés:
Az állami fenntartásba vétel során vajon szükség lesz-e friss iskolakönyvtári leltárra?Elkészítése hónapokig tart, és nem tudjuk tervezni az őszi feladatokat.
Válaszukat megköszönjük! TM

Tovább >>

2012.06.18. hétfő

Olvasói kérdés:
Tisztelt Közoktatási szakértő!
Férj és feleség ugyanabban a középiskolában tanít Budapesten. A férj igazgatói pályázatot nyújt be. Ha elnyeri az intézményvezetői állást, felvetődik-e az összeférhetetlenség? Ha igen, ennek milyen következményei vannak a férjre és a feleségre nézve? Várom, és köszönöm válaszát! PI

Tovább >>

2012.05.31. csütörtök

Olvasói kérdés:
Gyermekemet kérésemre márciusban egy iskolán belül áthelyezték zeneművészeti szakközépiskolai tagozatról gimnáziumi tagozatra magántanulói státuszba. A magántanulóságra azért volt szükség, mert a továbbiakban nem az iskolában kapja meg a zeneművészeti képzést, ezért nem mindig tud részt venni a tanórákon. Második nyelvet eddig nem tanult, ezért márciusban köteleztek arra, hogy 2 éves anyagból osztályozó vizsgát tegyünk június15-ig. Mivel a tavalyi évben olaszt tanult lányom, ezért engedélyezték, hogy ebből vizsgázzon le egy másik intézményben. A vizsgáztatás az én felelősségem. Hiába készült fel  a vizsgára, mert ahhoz, hogy  le tudjon vizsgázni egy másik gimnáziumban, szeptemberben vendégtanulói jogviszonyt kellett volna létesítenie.   Kérem segítségüket, van-e valamilyen lehetőség, hogy eleget tegyünk köteezettségünknek. Válaszukat előre is köszönöm. BK

Tovább >>

2012.03.07. szerda

Olvasói kérdés:
Módosul-e a tavaszi szünet végének időpontja?

Tovább >>

2012.02.02. csütörtök

Olvasó kérdés:
Segítséget szeretnék Öntől kérni. [...] 3 évig folyt a gyermek elhelyezési per, mert a városi bíróságon a férjemnek ítélték a kisfiunkat,  [...]. Fellebbeztünk a megyei bíróságon, elfogadták a fellebbezést, de sajnos a mai napon mégis azt az ítéletet hozták szó szerint, mint a városi bíróság, hogy ne tudjak fellebbezni a fővárosi bíróságnál, hogy az apához helyezik el a fiunkat.  8 napon belül át kell adnom az apjának,  [...] hiába adtunk be papírt az oviból, az iskolából, másik szakértőtől, a pszichológusnőtől. Ezeket figyelembe sem vették. Akkor miért fogadták el a fellebbezést, ha a végén mégis elfogadták, szó szerint a régebbi ítéletet??? [...]. Még nem mertem neki elmondani, hogy az apjához fog kerülni, mert nem volt hozzá erőm. Egy volt osztálytársam ügyvéd volt, de mára már jogászként dolgozik, mert azt mesélte, hogy nem vette be a gyomra, hogy mi megy a bíróságokon. Elítélnek ártatlanokat és felmentenek bűnözőket, mert mindenki lefizethető.  [...] szeptemberbe kezdené az iskolát  [...].
Sajnos nem nagyon tudom, hogy kihez fordulhatnék segítségért, mert egy életre lelki roncs lesz a gyermekem. Kérem adjon tanácsot, mert már csak Önben bízok!!!!
Segítségét előre is köszönöm!
Tisztelettel: [...]

Tovább >>

2011.09.14. szerda

Olvasói kérdés:
Szeretném megkérdezni,hogy a nevelési tanácsadóban dolgozó 50 éves logopédus köteles-e szakvizsgát tenni,vagy az említett törvény csak a 2010-től alkalmazott pedagógusokat érinti.
Köszönettel.SZT

Tovább >>

Rendezvénynaptár
<2020. augusztus>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu