Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
2011.09.01. csütörtök

Olvasói kérdés:
Tisztelt Szakértő!
Szeretnék érdeklődni, közoktatási intézmény visszatarthatja-e a bizonyítvány kiadását más iskolába történő jelentkezéskor egyéb tartozásra hivatkozva? pl osztálypénztár, könyvtári könyv tartozás?
Ugyanis ez miatt többször is fel kellett utaznunk vidékről Budapestre, és lekéstük a kinézett iskolába jelentkezési határidőt, ahova egyébként átvették volna a gyermeket.
Segítségét előre is köszönöm!
Tisztelettel: EZs

Tovább >>

2011.08.30. kedd

Olvasói kérdés:
Iskolánkban a vezetőség azzal fogadott, hogy nem lehet túlóránk, (maximum 1-2) mert azt a főváros nem fizeti ki. Hivatkoztak a még meg sem szavazott 32 óra munkahelyen töltendő munkaidőre. Mi igaz mindebből? MR

Tovább >>

2011.08.25. csütörtök

Olvasói kérdés:
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Középiskolás gyermekem könyvei átvételénél ki kellett fizetnem a csomag árát, bár az ingyenes tankönyvre jogosultak vagyunk. Egy ki papírt kaptunk, amin az áll, hogy az összeget majd a fenntartó visszatéríti. Mivel nem csak ő kezd egy új tanévet, elég nehéz helyzetbe kerültünk anyagilag...
Jogosan szedték be a tankönyvek árát? Mikor számíthatok rá, hogy visszakapjuk? Valóban visszakapjuk?
Üdvözlettel:
 Egy három gyerekes anyuka

Tovább >>

2011.08.16. kedd

Olvasói kérdés:
Tisztelt Szakértő!
A 120 órás pedagógus továbbképzés költségét a pedagógus állja, vagy bizonyos részét a munkáltató?
Azt megteheti egy munkahely, hogy a kollégák többségének kifizeti, míg másoknak nem, és a 7 év leteltével azzal fenyegetőzik, hogy elküldhető vagyok a munkahelyről, mert nem teljeítettem a 120 órát önköltségen? Hét év alatt a rám eső továbbképzési normatívából mások tanultak. Mit tehetek, ha a képzés egy részét tudnám csak finanszírozni?
Mielőbbi válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel! G

Tovább >>

2011.08.16. kedd

Olvasói kérdés:
Tisztelt Cím!
Tanítóként dolgozom, másoddiplomát szereztem Általános szociális munkás szakon (4év). Kérdésem az lenne, hogy ezzel a képesítéssel eleget teszek-e a 7 évenkénti kötelező továbbképzésnek?
Köszönettel! B

Tovább >>

2011.07.27. szerda

Olvasói kérdés:
55 éves pedagógus vagyok. 2007-ben pedagógus szakvizsgát tettem, átsorolásom és a fizetési fokozatok közötti várakozási idő csökkentése megtörtént. Munkáltatóm 2010-2011-ben 4x30 órás továbbképzésre kötelezett. A fizetési fokozatok közötti várakozási idő csökkentése megillet-e, és ha igen mikortól? (NL)

Tovább >>

2011.06.21. kedd

Olvasói kérdés:
Jó napot!
Egy olyan kérdésem lenne hogy szerettem volna felvételizni az idén főiskolára. A két számított érettségi tárgyam a Földrajz 50%-os 3as lett az Informatika pedig 48%  3as ami azt jelenti ,hogy még a minimális 200pontom sincs meg. A 2005 előtt érettségizetteknek ugyanezeket a jegyeket nézve pedig 230pont feletti eredményük van pedig lehet ,hogy még rosszabb feleletet adtak annak idején mégis ők jelentkezhetnek felsőoktatási intézménybe és lehet fel is veszik engem pedig még a felvételinél elutasítanak a kérdésem az lenne hogy ezzel kapcsolatban várható valamilyen változtatás? Mert ez így kicsit igazságtalan. KN

Tovább >>

2011.06.15. szerda

Olvasói kérdés:
A felmondási időm letelte előtt két héttel munkába állhatnék, de nem mint közalkalmazott. Jár-e a végkielégítés, amit 21 év utáni közalkalmazotti viszony után kapnék? (HP)

Tovább >>

2011.06.14. kedd

Olvasói kérdés:
Kedves Portálosok !
A kisfiam a Hanoi International School-ba jár (
www.hisvietnam.com ) , 4.-ik osztályos , mint a budapesti iskolájában , ahol vendég tanulói státuszt tölt be.
Az általános iskola  első és második osztályát magyarországon végezte , a harmadik osztály kezdte a fent említett nemzetközi iskolában. Félévente a hazai iskolájában Magyar Nyelvtan és Irodalom tantárgyakból vizsgát tett.
Előzetes információink szerint a két iskola kompatibilis egymással ( csúnya szóval kifejezve )  , csupán azokból a tantárgyakból kell vizsgát tenni , amit magyarországon igen , de külföldön nem tanul. Ezek után a kérdésem az volna  , hogy mi a módja annak , hogy a két bizonyítványt  egyesítsék otthon és teljes egészében elismerjék és elfogaják a már elvégzett tanévek eredményeit otthon , vagyis kapjon magyar bizonyítványt. Bár még jövő évben is külföldön fog iskolába járni , de gondoltam a legtisztább ha az alsós , kisiskolás éveket már most lezárjuk. Várom válaszukat
köszönettel
Kné

 

Tovább >>

2011.06.07. kedd

Olvasói kérdés:
Tisztelt Hölgyem/Uram!
A bizonyítványom alapján ,merre induljak,hogy az éves vizsgáimról kapjak valamilyen másolatot??
Tisztelettel:Mné.ÁÁ

Tovább >>

Rendezvénynaptár
<2020. június>
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu