Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
2011.05.30. hétfő

Olvasói kérdés:
Tisztelt Szakértő!
Helyes-e,ha a 8. osztályos tanulók országos kompetenciamérés tesztfüzetét az iskolában leosztályozzák?
Tisztelettel: OM

Tovább >>

2011.04.18. hétfő

Olvasói kérdés:
A kisfiam 2004 dec.31.-született.Hat éves. Az óvoda kiadta a szakvéleményt mely szerint iskolába mehet. Én még nem szeretném, ha menne. Van-e törvényes jogom arra, hogy visszatartsam?
VE

Tovább >>

2011.04.18. hétfő

Olvasói kérdés:
A  39/2011. (III.22.) Korm. rendelet 1.melléklete azaz a „A felsőoktatási jelentkezés feltételeként meghatározott emelt szintű érettségi vizsgák jegyzéke…” a mostani 10.évfolyamosok 2013. május-júniusában esedékes vizsgáira alkalmazandó-e vagy csak a mostani kilencedikesekre fog majd vonatkozni? (Úgy tapasztalom, hogy a középiskolai igazgatók körében eltérőek erről a vélemények!)
SZM

Tovább >>

2011.04.18. hétfő

Olvasói kérdés:
Szeretném megtudni, hogy mennyire csökkenthető az óvodákban az óvónői létszám? Ki és mi alapján határozza meg a dolgozói létszámot az óvodákban, valamint ha tömeges elbocsájtásokra lehet számítani, a szülői közösségnek milyen lehetősége van az óvónők megtartására? Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: PNZS

Tovább >>

2011.04.07. csütörtök

Olvasói kérdés:
Köszöntöm önöket! Hova fordulhat az a szülő, akinek a gyermekét folyamatosan zaklatja, bántalmazza egy másik gyerek és az Ő szülei  nem akarnak róla tudomást venni hiába beszéltem velük!
Köszönettel: ZR

Tovább >>

2011.04.01. péntek

Olvasói kérdés:
Tisztelt Szakértő!
Abban a kérdésben kérnék segítséget, hogy egy oktatási intézmény tagintézménye kaphat-e önálló OM azonosítót? Ha igen, akkor milyen eljárás keretében?
Egy új tagintézmény elnevezésére vonatkozóan milyen szabályozás vonatkozik? Van-e kötött forma, vagy szabadon megválasztható?
Tisztelettel, köszönettel: CsM

Tovább >>

2011.03.08. kedd

Olvasói kérdés:
T.Szakértő!
Kislányom most első osztályos.Már 3/4 év eltelt,és még mindig nem talált magának barátot.Ha kérdezem azt mondja a többiek olyan hülyék.Meg,hogy 2 kisfiú mindig verekszik,elveszi az ételt amit csomagolok neki,pedig nekik is van uzsijuk. Nem is nagyon szeret suliba járni.Tanulásával nincs probléma.95-100%os felmérőket ír.
Az oviban igazi kis közéleti személyiség volt.Mindig ment barátnőzni,és nálunk is sokszor jártak a csoporttársak.10-en mentek az új suliba.szétszedték őket 3-3-4 minden osztályba.a kis kedvenc barátnője is máshová került. Kezdetben még tartottuk a kapcsolatot,de ez egyre nehezebb,mivel más a lecke meg a program.Próbáltunk még év elején az igazgató nővel beszélni,hogy tegye a lányokat 1 osztályba,de hajthatatlan volt.
A tanárbácsijának ez az első osztálya.Az én lánykám mindig egy nagy hangú karakán kiscsaj volt.Ez a tanárbácsi nekem kicsit nyünyükének,csendesnek tűnik.Nemis nagyon érdekli a gyerekemet.kezd megváltozni a gyerekem.Már nem hívják a barátok,és mindig szomorúan jön haza.Mit tegyek?
Köszönettel: BA

Tovább >>

2011.02.21. hétfő

Olvasói kérdés:
Szeretném megkérni hogy küldjék meg címemre azt a kormányrendelet számát amely kimondja hogy a szakértői bizottság szülői kérésre is felmérheti a gyermeket. GA

 

Tovább >>

2011.02.15. kedd

Olvasói kérdés:
Gyermekem két hétig hiányzott az iskolából betegség miatt. Ez idő alatt a Pitagorasz tételt tanulták, majd dolgozatot is írtak belőle.
Amikor meggyógyult és iskolába ment, a tanárnő a matematikai órán megíratta vele a pótló dolgozatot, miközben az új tananyagot dolgozta fel a többi tanulóval.
Ezt igazságtalannak tartom:
Hogyan kérheti számon azt, amit meg sem tanított?
Felkészülési időt miért nem adott a tananyag pótlására?
Miért új tananyag tanítása közben kellett a nehéz számításokat megoldania? A többiek csöndben írhatták, és csak erre figyeltek, neki viszont nem biztosította a nyugodt körülményeket, sőt az órai anyagot is önállóan kellett pótolnia.
(Gyermekem 42 pontra írta meg a központi írásbelit matematikából.)
Kérem, írja meg, mi a véleménye az esetről?
Tisztelettel és köszönettel: OM

Tovább >>

2011.01.17. hétfő

Olvasói kérdés:
Tisztelt Cím!
Szeretnék érdeklődni, hogy általános iskola felső tagozatában jogos-e hogy nem küldik haza a dolgozatokat. A házirendben semmilyen formában nincs leszabályozva. Az eddigi kitűnő tanuló, ha már egy 3-ast ír dolgozatból, akkor már annak nagyon tudunk örülni, persze nem tudjuk, hogy mi az, amit nem tud a gyerek mert nem látjuk a dolgozatait. Kérhetem-e én az intézményt hogy a dolgozatokat minden esetben juttassák el részemre. Szülői értekezleten ezt már többször is felvetettük de az a válasz rá, hogy azért nem küldik haza a dolgozatokat, mert a gyerek meghamisítja, be kell menni és ott bármikor meg lehet nézni. De vagyunk ám nagyon sokan, akik olyan beosztásban dolgoznak hogy nem tudunk bemenni az iskolába minden dolgozatírás után.
Köszönöm
BS

Tovább >>

Rendezvénynaptár
<2020. június>
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu