Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
2010.04.09. péntek

Olvasói kérdés:
Tisztelt szakértő!
Pályaválasztással kapcsolatos kérdésem van. Mivel 3. osztályos gimnazista vagyok, nincs túl sok kapcsolatom az egyetemi szakokkal és annak óráival.
Kérdésem a következő: Gépész mérnöknek szeretnék tanulni, találtam a BME -n és a BMF en is ilyen szakot. Hol képeznek hasonló szakembert, elsősorban Budapest érdekelne, de egyéb városok is szóba jöhetnek.
Válaszát előre köszönöm
Tisztelettel: Andrea

Tovább >>

2010.03.17. szerda

Olvasói kérdés:
Az elmúlt évben újítottam meg  a 7 modulos ECDL vizsgámat. Óvónőként dolgozok, és az oviban hetente két alkalommal játékos informatika foglalkozásokat tartok 4x20 percben az érdeklődő- középső, illetve a nagycsoportos gyermekeknek, immár 10 éve. Ezen kívül a saját csoportomban is alkalmazom az IKT-s eszközöket, pl. az aktív táblát, Classmate PC-ket a szemléltetéshez, zenehallgatáshoz, a mikrocsoportos formában történő egyéni képességfejlesztéshez.
Kérdésem: Jár-e valamiféle pótlék a vizsgáimért, illetve, hogy napi szinten használom a megszerzett tudást a fejlesztő munkámban?
Válaszát köszönöm!
Üdvözlettel: Sz. E.

Tovább >>

2010.02.23. kedd

Olvasói kérdés:
Hogyan lehet, hogy a Fáy Szakközépiskolában mar érettségi előtt is tanítanak szakmát (pl. gépjármű szerkezettant), a Bánkiban és Csonkában pedig csak alapozó tárgyakat tanítanak? (NI)

Tovább >>

2010.02.22. hétfő

Olvasói kérdés:
Szeretném megtudni, hogy melyik felsőfokú német nyelvvizsgát érdemes letenni, mely a külföldi egyetemek és munkaadók álltal is elfogadott?  Az ÖSD, a Gothe vagy az ECL az elismertebb Európában?
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget! (RS)

Tovább >>

2010.01.28. csütörtök

Olvasói kérdés:
Tisztelt válaszadó!
Az érdeklne, hogy létezik e valamilyen tanácsadás vagy képzés fiatal fenőttek számára akik az általános elvégzése után még belekezdtek 1-2 iskolába de nemfejezték be ezeket és azóta sem tudják eldönteni mihez kezdjenek. (VS)

Tovább >>

2009.12.02. szerda

Olvasói kérdés:
Érdeklődni szeretnék, hogy az emelt szintú érettségi letétele pénzbe kerül e egy két évvel ezelőtt érettségizett diáknak? Jelenleg kozmetikusnak tanulok, 2010-ben fogok végezni, és szeretnék egy emelt  szintű érettségit tenni. Az iskola támogatott, vissza mehetek abba az iskolába ahol érettségiztem?
Segítségét előre köszönöm!
Üdvözlettel B. Sz.

Tovább >>

2009.10.22. csütörtök

Olvasói kérdés:
Kislányom 8 éves, másodikos. Nagyon jó tanító néniket találtunk neki, de így is sokat unatkozik. Kiderült, hogy 130 az IQ-ja. A XV. kerületben lakunk. Hol találhatok neki plusz fejlesztési lehetőségeket, hogy a tehetsége ne vesszen el?
Köszönettel: M.K.

Tovább >>

2009.09.10. csütörtök

Olvasói kérdés:
A 2009/2010. tanévben a nappali rendszerű képzésben résztvevő középiskolai évfolyamokon a tanítási napok száma 182. A 11-13. évfolyamokon a gyakorlati képzés miatt nem lesz a naplókban 182 sorszámozott tanítási nap. Év végén majd a napló lezárásánál a tényleges, vagy a tanév rendje szerinti számmal kell lezárni a naplókat? Nem okoz-e ez problémát egy ellenőrzés során, hogy nem teljesült a rendeletben meghatározott kötelező tanítási nap?

Tovább >>

2009.09.08. kedd

Olvasói kédés:
Tisztelt Szakértők!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy most érettségiztem, kivéve matekból nem mert megbuktam. A mostani iskolám azt mondja, hogy járjak újra egy tantárgy miatt még egy teljes évet. Azt nem lehetne hogy egy esti tagozatos vagy levelezős iskolába menjek??? Nagyon fontos lenne a válaszuk, mert sajnos pénteken tudtam meg matekból az eredményt és már így is tanév közben tudok jelentkezni másik sulibe!

Várom mihamarabbi válaszukat!
Üdvözlettel: E.

Tovább >>

2009.07.27. hétfő

Olvasói kédés:
Tisztelt cím!
Azt szeretném megtudni,hogy idén érettségiztem és van-e lehetőség,hogy eggyes tantárgyakból javító érettségit tegyek,vagy már csak emelt szinten tudok javítani??
Előre is köszönöm! S.I.

Tovább >>

Rendezvénynaptár
<2020. augusztus>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu