Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
2009.06.15. hétfő

Olvasói kérdés:
Tisztelt Cím!
Több kérdésem is lenne jogászukhoz, válaszukat előre is köszönöm!
1. Jelenlegi munkahelyemen 2009. 02. 09-től dolgozom, letelt a 90 napos próbaidőm, nem írtunk újabb szerződést, határozatlan idejűvé vált-e a munkaviszonyom?
2. korábbi munkahelyemről hozott átsorolási papíromon az áll, hogy a következő átsorolás ideje 2010. 01. 01. új munkaadóm 2011. 01. 01.-et  jelölte meg a következő átsorolás időpontjaként, lehetséges-e ez?
3. mozgásfejlesztő óvodapedagógusi végzettségem van, mellyel előző munkahelyemen megkaptam az 5%-os minőségi pótlékot, új munkaadóm ezt csak akkor kívánja fizetni, ha tartok ilyen irányú tevékenységet , igaza van-e? A főiskolán amikor végeztem, azt mondták, hogy  jár mivel ezt a tudást a mindennapokban is használom, hiszen testnevelés foglalkozást tartok.
Köszönettel: Cs. Judit

Tovább >>

2009.06.15. hétfő

Olvasói kérdés:
Tisztelt szerkesztöség!
Egy olyan kérdésel fordulok önökhöz,hogy mien lehetöségeim vanak idén pótvizsgázni??
Közlekedés Gépészeti suliba jártam!autoszerelő szakra,szóbeli,és irásbeli vizsgám sikerült!De gyakorlatin megbuktam,egy tanárnak nem voltam szimpatikus és két pontot levont rólam!igy nem sikerült a vizsgám!Lene e az idén pótvizsgázni lehetöségem?válaszukat elöre is köszönöm. L. Tamás

Tovább >>

2009.06.15. hétfő

Olvasói kérdés:
Jó napot!
Én arról szeretnék érdeklődni, hogy milyen lehetőségei vannak annak a fiatalnak, akinek csak 8 osztályos végzettsége van és különböző okok miatt (diszgráfia, diszkalkúlia) nem tudja elvégezni a középiskolát? Hova mehet, van-e olyan tanfolyam ami ad valami képesítést és hol lehet segítséget kérni?
Válaszukat előre is köszönöm, N. Mónika.

Tovább >>

2009.06.09. kedd

Olvasói kérdés:
Tisztelt Cím!
Problémám az lenne hogy minnél előbb szeretnék érettségi bizonyítványt szerezni.
Most 26 éves vagyok és szorít az idő és hiába keresgélek az interneten nem találok olyan gimnáziumot ami  2 vagy 3 éves képzést biztosít. A másik gondom hogy 2001-ben megszakítottam a gimnáziumi tanulmányaimat úgyhogy a 9-10. osztályom megvan de nem szeretném ha ez elveszne. Pest  megyében lakom. Válaszát előre is köszönöm.

Tovább >>

2009.05.08. péntek

Olvasói kérdés:
Szép napot. Azt szeretném megkérdezni,hogy melyik Gimnáziumba lehetne   érettségit 2 év alatt elvégezni? Erélyben jártam 10 osztályt.Jelenleg Zuglóban lakom ,az lenne a jó ha közel lenne az iskola.Köszönöm. D.J.CS.

 

Tovább >>

2009.05.08. péntek

Olvasói kérdés:
Tisztelt Szakértők!
Olyan problémában szeretném a segítségüket kérni, mely igen komplex és már túl nőtt rajtunk.
A kishúgom 18 éves és a Bercsényi Milklós Élelmiszeripari Szakközépiskolába jár (Budapest, X. kerület). A 9. évfolyamot szakközépiskolai tanulóként kezdte meg, de évvégén megbukott. Ezután letették valamilyen módon egy 0. osztályba, ezt az évet követően pedig 11. évfolyamba folytatthatta tanulmányait az iskolában tartósítóipari szakmunkás tanulóként (különbözeti vizsgát nem tett). Jelenleg a 12. évfolyamba jár, végzősként, de szakmai gépekből megbukott, így szakmunkás vizsgára sem mehet.A pótvizsga augusztusban lesz, de a következő szakmunkás vizsga csak jövő évben. Ezt a szakmát már jővő évtől nem indítják, de szertném, ha szeptembertől nem hagyná abba tanulmányait. És szeretném, ha leérettségizne valamilyen módon, de nem tudom, hogy hova kellene beiratni szeptembertől???
Ebben szeretném a segítségüket kérni.
Valóban nics szakmunkás vizsga október környékén csak jővő ilyenkor?
Ha le szeretne érettségizni előről kell kezdenie az egész négy évet?
Vagy esetleg van valamilyen lehetőség arra (akár esti tagozaton is), hogy rövidebb idő alatt leérettségizzen, mint 4 év?
Vagy mit csináljunk, hova irassuk be arra az egy évre?
Segítségüket előre is köszönöm!
Tisztelettel: K.G.A.

Tovább >>

2009.04.28. kedd

Olvasói kérdés:
T.Cím!
Gyermekem nem nyert felvételt a megjelelölt 3 oktatási intézmény eggyikébe sem.
Mi a teendő?Milyen lehezőségek vannak a továbbtanuláshoz.
A központi felvételije 56 pont lett /28 irodalom,26 matematika/. BA

Tovább >>

2009.04.23. csütörtök

Olvasói kérdés:
Tisztelt Hölgyem/Uram!
Gyeremekemet most vették föl egy olyan 8 osztályos gimnázium első osztályába, ahol azt üzenték a szülőknek, hogy ha ebbe az iskolatípusba irattuk be a gyerekeket, akkor nekik kötelező mind a 8 osztályt itt végigjárni. Sajnos, nem jó a felső 4 osztály híre, viszont a jelenlegi általános iskolánk sem a legjobb iskola, ezért próbáltunk onnan ezen a módon eljönni.
Valóban nem lehet egy 8 osztályos gimnáziumból egy 6, vagy egy 4 évfolyamosba átmenni? Nyilván kell a felvételi, de utána én nem látom akadályát a váltásnak.
Válaszukat  előre is köszönöm: F. Ágnes

Tovább >>

2009.04.21. kedd

Olvasói kérdés:
T. címzett !
2 kérdésem lenne. Az első saját magamnak szeretnék a meglévő villanyszerelő szakmunkás bizonyítványhoz technikusi vagy érettségi végzettséget szerezni esti / levelező tagozaton. Szeretném tudni milyen lehetőségek vannak a munka melletti tovább tanulásra.
A másik kérdés , hogy 6-os fiamnak jelenleg milyen iskolákat lehet ajánlani. Mivel technikai beállítottságú őt is a szakmunkás   és technikum érdekelné , de valahogy nem igazán vagyok képben mi is lett a szakmai képzésből.

 Köszönöm válaszukat Zoli

Tovább >>

2009.04.21. kedd

Olvasói kérdés:
Tisztelt Hölgyem / Uram!
Segítségre lenne szükségem, de annak ellenére, hogy már több helyen is kértem segítséget, nem jutottam előbbre!
Fiam 16 éves és sajnos 7. osztály második felétől problémák merültek fel a tanulmányait, illetve a hiányzásait illetőleg, amiknek persze előzményei is vannak, főként  pedagógus részről, de nehéz beilleszkedésének és zárkózottságának is köszönhető. Éppen ezért nagyon nehéz volt  felvételt nyerni középiskolába, ami csak az utolsó pillanatban sikerült, úgy hogy a központi felvételit sem írta mag. Most 9.-s , de nem igazán jár be az iskolába, persze orvosi igazolással rendelkezik! Nem szereti ezt az iskolát, az közösséget, ráadásul abszolút nem állnak közel hozzá az itt elsajátítható szakmák. (informatika-elektronika) Ennek köszönhetően több tantárgyból osztályozhatatlan lesz vagy éppen megbukik, de nem is akar itt maradni! Úgy érzi elrontotta ezt az egészet, és szeretné újra kezdeni az elejétől! Sajnos nem tudjuk, milyen esélyei lehetnek, hogy egy hozzá közelálló iskolában folytathassa tanulmányait, illetve átiratkozhasson?!  Megpróbáltunk esélyt kérni egy általunk választott (EUROPA2000) iskolában esélyt kérni, de ahhoz hogy valami esélye is legyen a bejutásra, felvételit kell írnia matematikából és magyarból! Na, ez az ami jelenleg nem valószínű, hogy sikerülne, ugyanis eléggé le van maradva matematikából.
Még ha magántanárt fogadok is , kevés az idő a felkészülésre!  Fiam humán beállítottságú, nagyon szeret rajzolni, és imádja a különböző idegen nyelveket! Az angol nyelvet első osztályos kora óta tanulja emelt szinten és magántanárral, ezért kiemelkedően jól beszéli az angolt kortársaihoz képest. Mellette nagyon szeretné a spanyol és japán nyelveket is elsajátítani! Mindenképpen szeretne a  divatszakmában vagy hasonló területen dolgozni. Kissé különc figura, de jó magaviseletű és sokak szerint eléggé értelmes és intelligens is!  Ami a legsúlyosabb probléma, hogy ha nem érdekli valami, vagy az érdeklődéséhez nem ll közel, nem hajlandó törni magát!
A segítséget abban kérném, hogy egyáltalán, hol kezdjük, hogy tehetnék azért, hogy megtalálja a helyét,a számára megfelelő iskolát, hogy esélye legyen egy sikeres érettségi vizsgára, hogy bejárjon az iskolába, és ne keljen nap mint nap azon aggódnom, hogy intézetbe kerülhet, mivel 18 éves koráig tankötelezett!
Segítségüket előre is köszönöm és elnézésüket kérem a kissé  elnyújtott levélért!

Tisztelettel
SA egy aggódó édesanya

Tovább >>

Rendezvénynaptár
<2020. augusztus>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu