Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Szórakozva tanulás – Rogers Napok a Rogers Akadémián
2013.05.21. kedd
Rogers Akadémia
Az idei tanévben indult Rogers Akadémia első Rogers Napok rendezvényére kerül sor 2013. május 23-24-én a Csillebérci Szabadidőközpont III-as pavilonjában, minden nap 9-15 óra között.  A középpontban a társas készségek tanulása lesz: a szerteágazó témákat felölelő műhelyek között találunk mozgást, elmélkedést, filmnézést, vizuális foglalkozást, sőt dobolást is – mindenki választhatja a saját stílusának megfelelőt!

A Rogers Akadémia programját az tízéves Rogers középiskola azon tapasztalata indította el, hogy a 13-20 éves korosztályban egyre több a „csellengő” fiatal, akik számára – bár a képességeik adottak a sikeres tanulmányokhoz – a hagyományos iskolai keretek között nem találják helyüket: ezek a keretek szorongást vagy elutasítást váltanak ki bennük. A nagy létszámú osztályokban nehezen szólíthatóak meg ezek a fiatalok, a tanórákba / tantárgyakba szorított tananyag nem feltétlenül kelti fel érdeklődésüket. Az Akadémia új keretrendszere igyekszik segítséget nyújtani számukra abban, hogy ki-ki megtalálja a sikerélményt, örömöt nyújtó fejlődési helyzeteket, és sikeres életpályán induljon el.

Az idei év bebizonyította, hogy a nagyobb szabadságot, döntési lehetőséget nyújtó, és nagyobb részben az élménypedagógia és az önálló tanulás ötvözésére épülő tanítási forma sokakban vissza tudja adni a tanulás iránti motivációt.  A tanév „tortájára” a - most lezáruló Rogers középiskola hagyományainak megfelelően – egy kétnapos Rogers Napokkal kívánjuk feltenni a tejszínhabot, amelyben a legsikeresebbnek bizonyult élménypedagógiai módszerek parádéja közül válogathatnak diákjaink résztvevők pedagógusaink és meghívott szakemberek segítségével.

Május 23-án, csütörtökön dobparádé, szabadtéri együttműködéses-mozgásos játékok, az év történetekben való felidézése, élménynapló készítés, Esher műhely, vizuális foglalkozás, a sulifilmek megtekintése, és Dr. Obornyi Beáta, az ELTE evolúcióbiológiai tanszéke munkatársának „Versengés és együttműködés” című előadása várja a megjelenteket.

Május 24-én, pénteken  a szülők, diákok, tanárok tehetségbemutatója,  sütés-főzés, zsonglőr-tanoda, „Csillebérci futkosó”, saját novella olvasás,  sztoriklub,  idézet-megosztás, élménynapló készítés, az alternatív értékekről szóló közös gondolkodás, Dr. Victor András, nyugalmazott egyetemi tanár csillebérci biológiai sétája  vár a résztvevőkre – majd végül az egyik diákunk szervezésében egy diszkó zárja a rendezvényt!

További információ:
www.rogersakademia.hu  

Rendezvénynaptár
<2020. augusztus>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu