Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
VII. Szakma Sztár Fesztivál díjátadó ünnepség
Forrás: MTI  
2014.06.04. szerda
szakmasztar-dijatado

Munkára, jól végzett fizikai munkára szüksége van az országnak - jelentette ki az Országgyűlés elnöke 2014. június 3-án, a Parlament Felsőházi Termében a VII. Szakma Sztár Fesztivál országos díjátadó ünnepségen.

Kövér László kiemelte: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett országos szakmai versenyen legjobb helyezést elértek elismerésének helye van a Parlament falai között, mert az ország házát olyan dolgokra kell használni, amelyek a nemzet életében nagyon fontosak. Leszögezte: a mostani esemény - ez a verseny - pedig az. 

Hozzátette, hogy a szakmai megmérettetéseken évről évre egyre többen vesznek részt. Közben az emberek maguk is folyamatosan fejlődnek. Az idei szakmai vetélkedők 38 szakmában 4000 fiatalt "mozgattak meg". Közülük 194-en jutottak a háromnapos döntőbe. Az eseményre több ezren voltak kíváncsiak.
A házelnök emlékeztetett: az országnak szüksége van a fiatalok elkötelezettségére, energikus tenni akarására, amit a mostani versenyen is megmutattak. Az egyik legfontosabb célkitűzés a munka becsületének helyreállítása az országban. A kemény munkával, munkájából megélni tudó szakember példájára van szükség. Az ország tovább lépéséhez pedig sok szakember kell, sok olyan, aki nem fél a munkától. Csak így teremthető meg a munkára épülő társadalom. A munkát nem spórolhatja meg a politikus, a bankár, a pék, a szakács, s a sportoló sem, ha jó teljesítményt szeretne elérni.
Kövér László utalt arra: "azt mondják a focipályák környékén, a tehetség az, aki beválik. A versenyre nevező és a díjkiosztáson jelenlévő fiatalok keményen dolgoztak, megcsinálták, amit szerettek volna. Beváltak. A fiatalokat a versenyre felkészítő tanárokhoz szólva aláhúzta: amikor valaki tanít, nemcsak a tudást adja át, hanem a személyes példáján keresztül az életszemléletét is. Ez utóbbi - a tudáson túl - nagyban elősegítette a versenyen résztvevők kiemelkedő teljesítményét.
Az Országgyűlés elnöke beszélt arról is: egyre kevesebb a munkanélküli, és egyre többen dolgoznak Magyarországon. Ez év február-áprilisa között már 4,107 millió embernek volt munkája az országban. Ez 238 ezerrel több a korábbinál. Az idei első negyedévben pedig 3,5 százalékos volt a bruttó hazai össztermék növekedése Magyarországon, ami még az optimista várakozásokat is meghaladta.
Parragh László, az MKIK elnöke többek között azt tartotta fontosnak elmondani, hogy a szakmai döntőkben résztvevők közül 114-en kaptak első, második és harmadik helyezést. Rajtuk kívül felkészítő tanáraik munkáját is elismerték a verseny szervezői. Emellett szükségesnek tartotta, hogy a legjobb szakmunkásoknak lehetőségük legyen technikussá, sőt mérnökké válniuk is. Eredményként említette, hogy 2018-ban Magyarországon rendezhetik meg az EuroSkillst, a fiatalok európai szakmai vetélkedőjét, amely újabb lendületet adhat a magyar szakképzésnek.

A VII. Szakma Sztár Fesztivál országos díjátadó ünnepsége a Parlamentben(Forrás: MTI / Soós Lajos) 

Rendezvénynaptár
<2020. július>
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu