Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
KAPOCS program - a közösségi szolgálat hatékonyságáért
2013.05.08. szerda
Kapocs

2013. május 24-31. között rendezik meg Budapesten a KAPOCS programot, amelyre várják az érdeklődő középiskolás diákokat. A program a közösségi szolgálat személyiség-, közösség-, és társadalomfejlesztő hatását ismerteti kiállítás, riportfilmek, kerekasztal-beszélgetések, valamint koncertek formájában.

Az egyetemista kezdeményezésből létrejött programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatja.

A KAPOCS program alkalmából a KOGART Galériában látható kiállításon nehézsorsú emberek alkotásait mutatják be, a tárlatot az önkéntesség tematikája alapján válogatták: rászoruló gyermekek, felnőttek világába lép be a látogató, aki egyúttal megismerkedik az önkéntesség fogalmával, valamint annak pozitív hatásaival. A hátrányos helyzetű emberek alkotásai mellett az itt látható néhány perces filmek által az őket segítő önkéntesek tevékenységébe is bepillantást nyerhet a látogató. A kiállítás minden napján önkéntességgel kapcsolatos programok, előadások, kerekasztal-beszélgetések várják az érdeklődőket, amelyek a középiskolások számára az érettségi megszerzéséhez elvégzendő 50 órányi közösségi munkáról adhatnak értékes és kedvcsináló információkat.

Az iskolai közösségi szolgálatnak elsősorban pedagógiai céljai vannak, ezért az nem azonosítható az önkéntességgel, ám a program elindításával a szervezők azt is el szeretnék érni, hogy a tanulók az érettségi bizonyítvány megszerzése után felelős állampolgárokként kedvet kapjanak az önkéntességhez.

A programsorozaton részt vevő diákok és érdeklődők személyesen megismerkedhetnek a hátrányos helyzetű alkotókkal, találkozhatnak segítő önkéntesekkel, személyesen tájékozódhatnak az őket összekötő szervezetekről, továbbá konkrét információkat kaphatnak arról, mi is a közösségi szolgálat.

A kerekasztal-beszélgetéseken olyan elismert alkotók is részt vesznek, akik szívesen és gyakran vállalnak önkéntes munkát, így például Törőcsik Mari, Vásáry Tamás, Mádl Dalma, Vujity Tvrtko beszélgetnek majd az önkéntesség fontosságáról és arról, hogy számukra mit adott az.

A kerekasztal-beszélgetésekre osztályok jelentkezését várják a kapocskiallitas@gmail.com e-mail címen, vagy a 06/30-896-04-51-es telefonszámon.

Helyszín: KOGART Galéria, Budapest, Andrássy út 108.

Időpont: 2013. május 24-31. (10:00-18:00)

Főszervező: Kapocs Projektcsapat, Joó Beatris 06-30-896-04-51

Jelentkezés, további információ:
kapocskiallitas@gmail.com

Főtámogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, KOGART galéria, Libri Könyvkereskedelmi Kft., Prestige Hostess, Protein Bt., Wendl Péter fotográfus

Rendezvénynaptár
<2020. május>
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu