Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
25 éves a KÜRT Zrt.
Forrás: SG.hu  
2014.06.12. csütörtök
kurt

A Gundelben tartotta jubileumi ünnepségét az adatmentésével híressé vált cég, mely ma már Big Datával és oktatással is kiemelten foglalkozik. 


Az eseményen visszaemlékeztek a családi vállalkozás indulására, és rengeteg sztorit mesélt az alapító Kürti Sándor, Kmetty József vezérigazgató és számos régi alkalmazott. Bemutatták azt a saját gyártású lemezcsomag-mosógépet, amiből hat milliós bevételre tettek szert, és melynek egy részét a ma már Kürt Alapítványi Gimnáziumnak hívott iskola támogatására fordították. Jó kapcsolatuk volt az akkori magyar csúcstechnikai ipar fellegváraival, a Magyar Optikai Művekkel (melyet a mai fiatalok már csak a helyére épített plázáról ismerhetnek) és a SZTAKI-val, több munkatársuk előbbiből származik.

Elmesélték milyen nehézségeken mentek keresztül; például hatalmas nyereségre tettek szert a merevlemezek mentéséből, melyeket egy európai partnerhálózat szállított hozzájuk, azonban ezt az ezredfordulón egyik napról a másikra felvásárolta egy másik cég, így munka nélkül maradtak. Emiatt 2003-ban egy saját külföldi leányvállalat alapítása mellett döntöttek, melyet a Rajna-vidék központjába, Bochumba telepítettek, azonban hiába építettek ki csodás ügyfélszolgálatot, mert Nyugat-Európában addigra már döntővé vált az internet szerepe a kapcsolattartásban.

Sok ajtót megnyitott előttük az Egyesült Államokban az ikertornyok leomlása után, a WTC-ben lévő szervereken lévő információk visszahozása, mert kiváló sajtóvisszhangja volt, és ezért New York állam kormányzója, George Pataki is köszönetet mondott nekik. A külföldi terjeszkedés terén megemlítettek egy 2007-es vietnámi tárgyalást, ahol a velük szemben ülő, a tárgyalás során végig meg sem szólaló, rengeteg érdemrenddel kidekorált tábornok a végén azt vonta le végkövetkeztetésként, hogy ők be tudnak törni műholdak irányítórendszerébe, és azokat akár más országokra tudják zuhantatni. 


[...]

Manapság a Széchenyi-díjas Kürti Sándor számára a hátrányos helyzetű gyerekek oktatása a legfontosabb, többször hangsúlyozta az eseményen, hogy mivel a ma Magyarországon születő gyerekek többsége cigány, a felemelésük nélkül nincs jövője az országnak. Elmondása szerint azonban az általános iskolák katasztrofális helyzetben vannak, a 3600 intézményből 1600-ból "a gyerekek hülyén jönnek ki". Ezen egy hazai viszonyokra átalakított és magyar innovációkkal kibővített amerikai módszertan segítségével változtatnának, 10-ben ezt már végre is hajtották, további ezren pedig lehetne még alkalmazni, a többi szerinte már menthetetlen. Pénz hiányában azonban nehéz, és támogatót sem nagyon tud találni, mert ugyan például a Vodafone korábban bevállalt öt iskolát, de "miután kaptak a nyakukba egy 60 milliárdos különadót, reménytelen".

A jövő ugyanígy az adatokról szól majd a cégnél, és mivel a szenzorok által gyártott adatok mennyisége exponenciálisan nő, hosszú távú fennmaradásuk biztosított. Tanácsadással, oktatással, kockázatmenedzsmenttel, felhő-alapú infrastruktúrával és biztonsági, elemző szoftverek fejlesztésével vágnak bele a következő 25 évbe. Azaz míg az induláskor a legfontosabb az volt, hogy egyetlen területen legyenek a legjobbak, és így ki tudjanak emelkedni az akkoriban létező soktucatnyi hasonló informatikai vállalkozás közül, addig ma már egyetlen, de rengeteg területen jelen lévő hazai informatikai márkaként futnak neki a kihívásoknak.
Ugyanezt a felzárkóztatási célt szolgálja a testvérpár másik tagja, Kürti János által kifejlesztett Tabello nyelvoktató program, ami tanár nélkül tud segíteni az egyébként kiváló zenei érzékkel rendelkező cigányságon, illetve bármely tanulni vágyón. A cég a 25 éves jubileum alkalmából bejelentette, hogy a leghamarabb jelentkező további 25 hátrányos helyzetű iskola informatikai hálózatát átnézik, a hiányosságokat kijavítják, továbbá az angol nyelvet tanulók számára díjmentesen biztosítják a Tabello rendszert. A felajánlás értéke megközelítőleg 50 millió forintot tesz ki. 

Forrás és a teljes cikk: SG.hu

Rendezvénynaptár
<2020. augusztus>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu