Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Először rendezik meg a mozgás éjszakáját
Forrás: MTI/EMMI  
2014.05.27. kedd
mozgas_ejszakaja

2014. június 28-án este 10 és hajnali 4 óra között a Hősök terére, az Andrássy útra és a Városligetbe várják a sportolni vágyókat! Egy éjszakára a buli fővárosa helyett a mozgás fővárosává alakul Budapest - hangsúlyozta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár az első alkalommal megrendezendő mozgás éjszakája program sajtótájékoztatóján.

A hagyományteremtő szándékkal szervezett eseménnyel az egészséges életmód fontosságára kívánják felhívni az emberek figyelmét - tette hozzá az államtitkár.

Elhangzott: a rendezvényen több mint 10 sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők, valamint néhány fővárosi uszoda is nyitva tart majd. Többek között lesz éjszakai futás az Andrássy úton, kerékpártúra a belvárosban, a vállalkozó szelleműek zumbázhatnak és salsázhatnak a Hősök terén, asztaliteniszezhetnek és tollasozhatnak a Városligetben, kipróbálhatják a nordic walkingot és a szabadtéri fitnesz parkot, vagy akár sárkányhajózhatnak is a városligeti tavon.

Szócska Miklós felhívta a figyelmet arra, hogy világszerte több ember hal meg túltápláltság vagy a mozgásszegény életmód következtében, mint az alultápláltság vagy a dohányzás miatt. "Lendületet szeretnénk adni az embereknek a rendszeres testmozgás gyakorlásához, valamint azt is fontosnak tartjuk, hogy azok, akik egész nap dolgoznak, munka után is tudjanak sportolni." - fűzte hozzá. A

mindennapokban eleve elérhető mozgásformákat akartunk megmutatni és közelebb hozni az emberekhez - fejtette ki Léder László, a rendezvényt szervező Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központjának (OEFI-EKK) főigazgatója az MTI-nek. Elmondta, hogy idén a program központi helyszíne a főváros lesz, azonban az intézet 58 irodából álló országos hálózatán keresztül szeretnék elérni, hogy vidéken is ahol tehetik, szervezzenek a júniusi éjszakán sportrendezvényeket. Hozzátette: jövőre országos méretűre akarják bővíteni az eseményt.

A programhoz csatlakozva a Magyar Telekom Nyrt. felajánlotta, hogy azok, akik az ingyenesen letölthető Futótárs elnevezésű applikációval rögzítik sportteljesítményüket május 26. és június 28. között, a szolgáltató minden teljesített kilométer után 20 forintot ajánl fel a súlyosan beteg gyerekeket segítő Magyar Gyermekaneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság részére.

A programokról tájékozódni és azokra regisztrálni a www.mozgasejszakaja.hu oldalon lehet.


Rendezvénynaptár
<2020. július>
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu