Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Természettudományos laboratóriumokat adtak át a Trefortban
2014.05.20. kedd
trefortlabor

2014. május 16-án adták át az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola új, 21. századi természettudományos laboratóriumait. Az uniós támogatással, az Új Széchenyi Terv részeként megvalósuló fejlesztés fontos kapocs a felsőoktatás és a közoktatás között.

A „Mérj, vizsgáld meg, kísérletezz! – Természettudományok, környezeti vizsgálatok komplex és interaktív módon az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskolában” című projekttel az iskola 311 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv részeként megvalósuló természettudományi programban.

 

A megnyitón Klinghammer István kiemelte, hogy mennyire fontos a középiskolai diákok számára, hogy tanulmányi éveik alatt bepillantást nyerjenek az empirikus kutatás lényegébe. A felsőoktatásért felelős államtitkár bízik abban, hogy a felsőoktatás is haszonélvezője lesz a közoktatási természettudományi infrastruktúra fejlesztésének. Karácsony András, az Eötvös Loránd Tudományegyetem stratégiai ügyekért felelős rektorhelyettese is a felsőoktatás és a közoktatás közti kapocs erősítéseként értékelte az ELTE tanárképzésében nagy szerepet vállaló, tanárjelöltek gyakorlati helyszínéül szolgáló, nagy múltú gyakorlóiskola laborfejlesztését. Poros András, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola igazgatója hangsúlyozta, hogy a támogató külső körülmények mellett szükség van az iskola lelkes és tettrekész tanáraira is, akik megtervezték a programot, és részt vesznek annak megvalósításában is.

A projektben együttműködő 12 partnerintézmény a megnyitó után vehette át a partnerséget szimbolizáló projekttáblákat. A nyitóünnepséget követően a résztvevők szakmai szekciókban ismerkedhettek meg a projektben elért eredményekkel a fizika, a kémia és a természetföldrajz területén. 


Rendezvénynaptár
<2020. július>
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu