Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Országos történelmi műveltségi vetélkedő
Forrás: Nemzedékek Tudása  
2014.06.03. kedd
vetélkedő

A Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó ismét meghirdeti népszerű Országos történelmi műveltségi vetélkedőjét a Németh László Gimnáziummal karöltve. A háromfordulós csapatverseny első fordulója a korábbi évekkel ellentétben az új tanévben lesz, a nevezés 2014. szeptember 12-én zárul. A vetélkedő célja, hogy a diákok csapatmunka során a gyakorlatban is felhasználják az iskolában tanultakat. 

Hatodik alkalommal hirdeti meg Országos történelmi műveltségi vetélkedőjét a középiskolások számára a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó és a pedagógiai megújulás egyik műhelyeként hírnevet szerzett Németh László Gimnázium. A népszerű verseny időzítése idén némileg eltér a korábbiaktól: az első forduló a 2014–2015-ös tanévre esik, így a szeptemberben 10. évfolyamba lépő tanulók köréből várják a háromfős csapatok jelentkezését, iskolánként legfeljebb három csapatot. Az első fordulóra a felkészülés alapját most is a kilencedikes tankönyv jelenti, s a további fordulóknál ehhez a tizedikes tankönyv egy része csatlakozik. Mivel a nyári szünet után nagyon hamar elérkezik az első forduló, már most érdemes nevezni, és a nyarat is kihasználni a felkészülésre, hogy minden csapat sikeres legyen a szeptemberi első megmérettetésen!

A vetélkedő lehetőséget nyújt arra, hogy a diákok ne csak a tanórákon megszerzett történelemtudásukat kamatoztathassák, hanem kiélhessék fantáziájukat és élvezhessék a játékos feladatokat. A három fordulóban a kvíz-típusú feladatokon kívül a kreativitást, prezentációs készséget és színészi játékot igénylő összetett feladványokat is meg kell oldaniuk. Fontos kompetenciákat is fejleszt a vetélkedő: a gyerekek megismerhetik a csapatmunkát, gyakorolhatják a történelmi források önálló feldolgozását és az önálló véleményalkotást.

Tavaly több mint 300 csapat nevezett a vetélkedőre, és idén is sok nevezésre számítanak a szervezők. Az első forduló után az 50  legjobb eredményt elérő csapat mérheti össze tudását a regionális fordulóban, míg a döntőben csupán 10 csapat versenghet az értékes nyereményekért.

A vetélkedő népszerűsége töretlen a diákok és a tanárok körében egyaránt, évről évre sok nevezés érkezik. Nem csak a diákok élvezik a versenyt és lepnek meg bennünket kiváló megoldásaikkal, de a pedagógusok is meríteni tudnak a feladatokból későbbi munkájukhoz.” – mondta el Kiss János Tamás, a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó vezérigazgatója.

Szeptember 18-án kerül sor az iskolákban a helyi fordulókra, a regionális forduló pedig Mikuláskor, azaz december 6-án zajlik majd. A döntő már az új évben, január 31-én kerül megrendezésre, hagyományosan a budapesti Németh László Gimnáziumban.

Az Országos történelmi műveltségi vetélkedővel kapcsolatos további információk az NTK honlapján érhetők el. >>

Rendezvénynaptár
<2020. július>
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu