Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
2011.05.05. csütörtök
Zöld kultúra

 

„Soha eddig nem volt ilyen kevés időnk arra,
hogy ilyen sok mindent megtegyünk.”


Franklin Delano Roosevelt

Tovább >>

2010.07.05. hétfő
Föld megmentése

A tanév folyamán szaktanácsadói látogatásra került sor a II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Szakközépiskolában, ahol megismerhettük többek között Mizser Zsuzsanna földrajz-biológia szakos kolléga igényes szakmai munkáját, amely a tanulói tevékenységre, kreativitásra, az ismeretekre épülő kompetenciafejlesztésen alapszik.

Tovább >>

2010.04.08. csütörtök
Magyar Gy. Kertészeti SzKI

Méltán lehetnek büszkék azokra a színes programokra, változatos eseményekre, „zöld értékre”, a Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola tanárai és tanulói, amit iskolájukban megvalósítottak.

 

Tovább >>

2010.03.19. péntek
jéghegy olvadás

A globális éghajlatváltozás korunk egyik, de sokak szerint a legnagyobb kihívása. Fontos lenne felismerni, hogy mindenkit érintő problémáról van szó, amit csak közösen tudunk orvosolni! A környezettudatos életmód nélkül elképzelhetetlen bolygónkon a fenntartható fejlődés. A fiatal nemzedék zöld életvitelre való fogékonysága fogja eldönteni jövőnk életminőségét.

Tovább >>

2010.02.22. hétfő
hunfalvy

Növények és állatok gondozása, állandó és időszaki kiállítások, természetfotó verseny és salátakészítés, a többi kiderül a beszámolóból, amiből az is nyilvánvaló, hogy a hunvalvys tanulók értik, mit és miért kell tenniük környezetükért, vagyis önmagukért. És még egy tanulság: valószínűleg kevesebb szabály is elég ott, ahol sok, szép és követhető példa van.

Tovább >>

2010.01.25. hétfő
Szent István Szakközépiskola

A Szent István Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium nagyszerű, zöld és gyerekbarát programjai közül nehéz kiemelni bármelyiket is, mind eredeti, ötletes és követésre méltó.

Tovább >>

2009.06.29. hétfő
trefort

A Trefortban ­– ahol az elmúlt tanévben sor került a Wekerle-telepi nagytakarításra, az egészségnapra, és a nyelvi előkészítő évfolyamon bevezették a környezetvédelem c. tantárgyat – azt vallják, amire a fenti idézet is rámutat: a környezettudatos magatartás kialakításának elengedhetetlen feltétele a tanári példamutatás, a hitelesség. 

Tovább >>

2009.05.25. hétfő
vegyel vissza

"Filmvetítéssel egybekötött interaktív programon vettek részt tanulóink a klímaváltozással kapcsolatban. Mellékeljük Rohonyi Péter programvezető véleményét s néhány fotót a részt vevő tanulókról" - kaptuk a legújabb hírt Fehér László tanár úrtól a Katonában folyó környezeti nevelés kapcsán.

Tovább >>

2009.05.14. csütörtök
budai

A Budai Középiskolában - amely négy intézmény összevonásával jött létre - a környezeti nevelés, a globális nevelés melletti elkötelezettség olyan stabil alapérték, ami a „pedagógiai hasznon túl” hozzájárul az iskolai közösség formálódásához is.

Tovább >>

2009.05.12. kedd
Ady kollégium

Hitvallás: „Felelős vagy a rózsádért.”

 

A kollégium elsőként viselheti az „Ökokollégium” címet, amit az idén második alkalommal is elnyert.

Tovább >>

12>
Rendezvénynaptár
<2019. december>
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu